Profesorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au adevăratele salarii „nesimţite” ale sistemului bugetar. Gazeta de Cluj vă prezintă în cele ce urmează topul salariilor angajaţilor sistemului superior din Cluj. Primii 17 de profesori pe care vi-i prezentăm au salarii totale de 2,3 milioane de lei noi, ceea ce reprezintă o medie de 135.294 de lei pentru fiecare cadru didactic. În numerele următoare, Gazeta de Cluj vă va prezenta şi celelalte salarii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai care depăşesc limitele bunului simţ. Pe deasupra, majoritatea profesorilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi-au scris în declaraţia de avere în rândul veniturilor sintagma „conform fişei fiscale”. Plutonul este condus de însuşi Andrei Marga şi soţia acestuia, Felicia Delia Marga.

Ilegalitatea sintagmei „conform fişei fiscale”

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Integritate au făcut pe 11 februarie 2010 anumite precizări în ceea ce priveşte declaraţiile de avere. “Conform prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate la toate rubricile prevăzute de formular. Astfel, Anexa I, secţiunea VII din O.U.G. nr. 14/2005: „venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat (potrivit art. 41 din Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare)” prevede la ultima rubrica obligativitatea declarării „venitului anual încasat”, pe categorii de venituri. Prin urmare, completarea declaraţiilor cu menţiunea „conform fişei fiscale” este incorectă şi contravine spiritului Legii 144/2007, republicată. Chiar şi în ipoteza ataşării unei copii a fişei fiscale, rezolvarea nu este cea legala, ea contravenind exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de transparenta.

Directorul BCU şi nevasta:2,3 miliarde
Doru Radosav, directorul Bibliotecii Universitare „Lucian Blaga”, este unul dintre exemplele salariilor nesimţite de la Universitatea Babeş-Bolyai(UBB). După ce rectorul UBB, Andrei Marga, a susţinut că secretarul de stat Cătălin Baba şi-a adus nevasta la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, la care este decan, unul dintre apropriaţii rectorilor şi-au adus şi el  nevasta pe un salariu mult mai mare decât a lui Baba. Directorul Radosav are un mega-salariu de 1,6 miliarde de lei vechi pe an. Soţia acestuia, Maria Radosav, are şi ea două posturi la stat alături de soţul său, atât la universitate, cât şi la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”. Familia Radosav a avut anul trecut venituri de 2,3 miliarde de lei vechi. Acesta este doar unul dintre exemplele de rudenii care s-a impus în cadrul universităţii. Suntem curioşi de ce rectorul Andrei Marga l-a mediatizat excesiv doar  cazul Cătălin Baba şi nu ne-a vorbit despre toţi soţii şi soţiile care lucrează în interiorul instituţiei de învăţământ superior. Este posibil ca problema pe care Marga o are cu Baba să fie mai mult decât una personală. Dacă oameni cu asemenea venituri s-ar putea plânge că guvernul a decis reducerea salariilor cu 25%, atunci ce putem să mai zicem de cei care au salarii de sub 5 milioane.

Mihai Zdrenghea, şeful catedrei de limbă engleză din cadrul Facultăţii de Litere a UBB, a avut şi el un salariu de 120.000 anul trecut. Dacă nu luăm în calcul concediul, salariul ar fi de 100 de milioane de lei vechi pe lună.

Leon Tâmbulea, decanul de la Facultatea de Matematică-Informatică, este un alt exemplu al unui bugetar din domeniul superior al educaţiei care a avut în 2009 salariu de 119.098.

Suspiciuni în familia Ozunu

Ozunu Alexandru este abonat la funcţiile publice la Universitatea Babeş-Bolyai. Portofoliul său cuprinde funcţia de prodecan la Facultatea de Ştiinţa Mediului, profesor la aceeaşi facultate, director la Centrul Regional pentru Prevenirea Accidentelor Industriale Majore(CRAIM), director la Centrul de Cercetări pentru Prevenirea Accidentelor Industriale Majore (Awareness and Preparedness for Emergencies at Local Level- APELL), director la OCON, dar şi cercetător la Institul de Cercetări pentru Instrumentaţia Analitică(ICIA). Soţia acestuia, Ozunu Maria, ocupă funcţii de conducere în două dintre aceste locuri, respectiv director la OCON, dar şi la APELL. Ozunu Alexandru a primit anul trecut din numeroasele funcţii pe care le deţine 164.477 de lei de la stat, iar soţia acestuia are venituri de 2.000 de lei de la APEL care nu apar pe nicio dată din cadrul instituţiei. Deşi pe declaraţia de avere apar în dreptul soţiei prodecanului venituri de 2.000 de lei de la APELL, pe datele de la Resurse Umane, Personal sau Salarizare, Maria Ozunu nu apare că ar fi încasat vreun venit. Întreaga familie Ozunu a avut venituri totale de aproape 4 miliarde de lei vechi anul trecut, respectiv 378.646 lei. "Nu a lucrat la noi”,  a declarat o angajată de la departamentul Personal. "Nu figurează pe lista angajaţilor cu contract de muncă care a lucrat la noi. Poate să aibă altă formă de plată. Plata cu ora sau prestări servicii nu ştiu să vă spun dacă a avut. Întrebaţi la salarizare", a declarat pentru Gazeta de Cluj Camelia Stan, responsabilă a serviciului Resurse Umane a APELL. "Nu a avut venituri de la noi. Numai soţul  dânsei are", a declarat sub protecţia anonimatului un angajat de la departamentul de salarizare.

Salarii mai mari la UBB, decât la U.E.

Uniunea Europeană este mai puţin generoasă decât Universitatea Babeş-Bolyai, care oferă salarii de trei ori mai mari aceluiaşi om. Competenţele eurodeputatului Flaviu Călin Rus nu le punem sub semnul întrebării, însă ne întrebăm de ce un salariu de deputat este mai mic decât al unui şef  de catedră. Astfel, un salariu de deputat de la Parlamentul European a fost de 35.000 de lei în 2009, iar veniturile acestuia de la Universităţii Babeş-Bolyai s-au ridicat la suma de 107.000 de lei.
Şeful catedrei de Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Maria Roth-Szamoskozi, a avut un salariu uriaş de 1,7 miliarde de lei vechi în 2010.

Un cancelar de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Rad Ilie, a beneficiat de o creştere de salariu de 34 de procente în 2009 faţă de 2008. Pe întreg parcursul anului trecut, Rad a avut venituri mai mari de 1,5 miliarde de lei vechi.
Şeful catedrei la Studii Europene, Shafir Michael, a avut în 2009 un salariu de 117.275 de lei.

Afaceri pe banii statului în familia Pop

Un alt şef de catedră de la Universitatea Babeş-Bolyai care a avut venituri mai mari de 1,5 miliarde de lei vechi este Pop Liviu. El este fratele lui Pop Grigore, şeful Cartel Alfa Cluj şi a secretarului consiliului judeţean Cluj Pop Măriuca şi unchiul de frate a procurorului DIICOT Daciana Deritei, născută Pop.
Directorul departamentului de chimie, Popescu Ionel Cătălin, are unul dintre cele mai mari salarii din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, respectiv 187.240 lei.
Ladislau Nagy, prodecanul facultăţii de Fizică, a avut un venit uriaş de 128.524 în 2009.
 Liana Mureşan Maria, prodecan Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică, a câştigat 118.807 în 2009, , ceea ce reprezintă venituri de peste 99 de milioane de lei în fiecare lună. 
Majdik Cornelia, prodecan la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică, a avut super-salariu de 130.699 anul trecut. 

Salarii cu 72% mai mari la Drept

Decanul Facultăţii de Drept, Paul Vasilescu, a avut un salariu de doar 10.356 în 2009. Salariul acesta a crescut faţă de cel din 2008 cu doar 72%, în condiţiile în care la majoritatea bugetarilor sporurile şi salariile s-au redus.
Prodecanul Florin Streteanu din cadrul Facultăţii de Drept a avut venituri de „doar” de 93.700 de lei.
Şeful catedrei de limba maghiară şi germană din cadrul Facultăţii de Litere, Szilaghi Nemeth Sandor, a avut un salariu de „doar”  970 de milioane de lei vechi în anul 2009.
Şeful catedrei la Facultatea de Geografie, Schreiber Wielfried, a avut un salariu „nesimţit” de 144.832.

VA URMA

Tiberiu Hrihorciuc

36 COMENTARII

  1. Ati uitat de Ioan Piso. Are 66 de ani, e prof. universitar, e directorul Muzeului si director la Centrul de Studii Romane. Daca o sa cautati o sa vedeti ca are mai mult si decit Rectorul

  2. Pai cine e unul din cei care a pus mina pe o parte din cele 5 milioane de euro din fondurile pentru studiile postdoctorale. Domnul Radosav evident. Ca nu poate oricine ci numai mafia din Ubb. La fel si cu granturile de cercetare. Ia vedeti ce salarii si au pus si acolo. Si mai cercetati si la Academie. Sa vedeti ce surprize o sa aveti.

  3. Nu sunt informat despre toate persoanele numite in articolul dumneavoastra, dar vorbesc in cunostinta de cauza despre Facultatea de Chimie. Ar trebui sa va verificati informatiile, dna Muresan nu este prodecan si in plus profesionalismul dansei nu poate fi pus la indoiala. Va atrag atentia ca veniturile despre care vorbiti provin partial (probabil in mare parte) din granturi de cercetare, din care toti cei din colectivul implicat au dreptul sa primeasca salarii. Cei care au castigat unul sau mai multe granturi vor avea si venituri corespunzatoare, si avand in vedere ca doar asa se poate face cercetare in UBB nu vad de ce ar putea fi interpretat faptul ca profesorii respectivi se platesc pentru o activitate pe care o depun. Cand se va completa declaratia pe anii 2009-2010, veti vedea ca fara salariile de pe granturi, veniturile scad simtitor. Daca numiti 99 de milioane de lei un “salariu nesimtit”, ce sa mai vorbim despre cercetatori din alte centre universitare din tara? La Bucuresti se vehiculeaza sume de 300 de milioane pe luna. Sa nu mentionam alte categorii de bugetari, cu venituri mult mai mari si pregatire profesionala invers proportionala. In plus, despre ce „afaceri pe banii statului” vorbiti in paragraful cu acest titlu, in care ii numiti pe unii dintre cei mai buni profesori si cercetatori din Facultatea de Chimie?
    Sunt destule lucruri in neregula la UBB, va sugerez sa le anchetati pe acestea si sa nu recurgeti la infamii, mai ales cand persoanele respective si-au completat declaratia de avere fara a recurge la formulari de tipul ‘conform fisei fiscale’. Poate (sau sigur) ca articolul dumneavoastra contine o serie de adevaruri si ar trebui sa constituie un semnal de alarma, dar din punctul meu de vedere, nu poate fi luat in considerare, avand in vedere ca este evident ca nu v-ati obosit sa verificati toate informatiile si ati transformat totul intr-un atac la persoana, care mai ales in cazul doamnei Muresan (dar si a celorlalti doi colegi ai dansei) este profund nejustificat. Sa spui in momentul de fata ca UBB acorda salarii preferentiale profesorilor de la Facultatea de Chimie (care este considerata ‘in deficit’) este de-a dreptul ridicol, si toata lumea care cunoaste cat de cat situatia va fi de acord cu aceasta informatie.

  4. Dna prof. Liana Maria Muresan nu e (si dupa cum stiu, nici nu a fost) prodecan ci e sefa de catedra la catedra de Chimie-Fizica.
    Majdik Cornelia e decana Fac. de Chimie (dar intr-adevar, anul trecut a fost prodecan).

  5. …si cum a spus si „chimist”ul, cei doi profesori de la chimie-fizica macar a completat corect (si au un profesionalism indiscutabil in domeniul lor)…dar imi e greu de crezut, ca dna prorector Luminita Silaghi-Dumitrescu si presedintele consiliului academic al UBB, prof. Paul Serban Agachi au salarii mai mici decat persoanele mentionate de la fac. de chimie in articol…

    Daca vreti sa faceti un articol intr-adevar corect, ar trebui sa faceti un tabel, cu toate persoanele, care au un salariu peste un anumit nivel (de ex. 100.000 de lei)…daca nu, atunci cum s-a spus si chimistul, articolul e mai mult un atac la adresa unora, decat o dezvaluire adevarata.

  6. Cu sau fara aceasta inadvertenta, d-le chimist, desi despre salarii de bugetar la stat discutam, facultatea dumneavoastra e in stare de faliment. Cu datorii uriase, cu salarii poprite, cu ore suplimentare tinute gratuit, cu spatiul bibliotecar pentru studiul individual al studentilor in mare suferinta, cu dotari care nu acopera unele materii, cu toate astea si cu altele conducerea dumneavoastra isi mai acorda si premii pentru….bun management. Nici un cuvant despre cine poarta raspunderea si despre ce pedepse ar trebui administrate.
    Domnule chimist, nimeni nu are ceva cu vreo persoana, dar managementul institutiei dumneavoastra e cu totul catastrofal si necinstit, de ani buni. In aceste conditii si raportandu-ne la salariile din institutii similare din vest, puteti afirma ca aceste salarii au o justificare ?
    Iar daca stati si va ganditi putin mai bine, cuantumurile banesti adjudecate de clientela rectoratului se ridica, opinez, poate la dublu. Nu sunt orice fel de bani, ci bani de la benzinaria statului. De la buget.
    Rezultatul ?
    Ca sa afirmi ca situatia in care e institutia e una ‘in deficit’ trebuie sa fii geniu. Sau altceva.
    Gazeta de Cluj nu gresit.

  7. Ca v-ar putea face o vizita Curtea de conturi, v-ati gandit ? Stiti ce ar insemna asta ? Ganditi-va si la aceasta posibilitate.

  8. Si toate se intampla sub regimul boc si cureau lata + super ministrul………of doamne. In timp ce noi tineri suntem convinsi sa plecam afara sau pe alte joburi.

    Cu se poate sa nu existe o limita de salar si de proiecte. Pai astia fac trafic de influenta la banii astia.

  9. sunt stupefiata sa aflu ca toti cei care ne-au invatat carte s-au capatuit pe taxele studentilor,iar noi,absolventi ai cate 1 sau 2 facultati,chiar si doctorate,supravietuim la limita.mi-e rusine ca am avut incredere in ei,considerandu-i modele intelectuala si morale.ar trebui sa faca un pas in spate si sa lase loc altora mai curati.

  10. Ar trebui sa mai cercetati si la mafia granturilor. Sa vedeti citi dintre ei sunt evaluatori si citi dintre ei cistiga. Sau daca nu sunt directori de grant (evaluatorii) sint bagati intrun grant a vreunui cirac de a lor. Da ca nu esti in mafie nu prinzi granturi de cercetare. Iar de aici alti bani. Ei fac granturi de cercetare in cadrul universitatii sau a institutului si raporteaza aceeasi activitate si la universitate si la institut. Ia vedeti citi dintre profii universitari au si institute sau sunt sin in alte institute de unde mai umfla o sapca de bani.

  11. Apropo de PISO! Prin smecherii avocatesti este mentinut in functia de director la Muzeul de Istorie din Cluj, fara contract si proiect de management asa cum cere legea. La Muzeu are un salar lunar net de 55 milioane + inca pe atata de la UBB unde are cartea de munca fiind profesor. Piso are varsta corespunzatoare pensionarii. De ce este mentinut cu doua salarii mari?
    Ce face Ministerul Culturii, ddoarme.Vor sa-l mentina pe Piso fara contract. DE unde au bani de risipit?

  12. Sunt un „superbugetar” de UBB. Sunt asistent universitar, am 8 ani de vechime in munca la UBB, de cate ori s-a pus problema sa promovez au fost blocate posturile. Am, la momentul actual, un salariu lunar net de aprox. 1700 RON, care include salariul de merit de 250 RON, care potrivit noii legi de salarizare va disparea. Cu reducerea de 25% voi ajunge la salariul „nesimtit” de 1275 RON, din care va disparea la sfarsitul anului si salariul de merit. Adica voi avea 1025 RON lunar, in conditiile in care am publicat articole in strainatate in domeniul meu de competenta, sunt raportor pentru Romania al catorva organizatii internationale din domeniul meu de competenta. Pe cei cu grade didactice mai mici decat cel de profesor universitar de ce nu ii vedeti?

  13. Nu toate cadrele didactice profita de taxele studentilor. Altii si-au exprimat public nemultumirea de a fi platiti din asa ceva.

    Cred ca s-ar putea constata ca patura dominanta in UBB, cea cu salarii zise nesimtite, in orice caz nejustificate de nimic palpabil, are, in mare masura alte preocupari decat sa isi perfectioneza calitatea actului, nu trimit la cel sexual, ci de predare a materiilor. S-ar putea constata ca, in mare masura, a ramas de caruta fata de cum sunt structurate planurile de invatamant acolo unde scoala e scoala.

    Se impune cu necesitate diminuarea veniturilor de la buget ale acestei paturi la cca 1/4 din hrana cu care se serveste. Calitatea actului, nu trimit la cel sexual, ci managerial, nu justifica 1 – 1/4 = 3/4.

    Daca se fac mai fac si comparatii cu salariile similare din UE, si pentru ce sunt platite acestea, atunci, da, ajungem la sintagma propusa de Gazeta de Cluj.

    Gazeta de Cluj a rascolit un viespar.

  14. Cum se poate asa ceva? Dar totul este posibil la noi. PISO fara contract, repus in functie de director la Muzeu cu un salar de 55 milioane vechi + salar barosan la Universitate + altele…Ce sa ne mai miram? trai de bugetar!!!
    Unde le sta capul guverantilor? De aceste salarii cumulate de la buget nu se pomeneste intrcat sunt implicati si cei din parlament, guvern etc.

  15. Felicitari Tiberiu Hrihorciuc!
    Mai sapa ca mai ai multe de aflat, sunt mult mai multe persoane de acest gen. Lucrurile astea sunt cunoscute de multi, putini insa au curajul s-o spuna. E strigator la cer ce se intampla. Poate revii cu un articol si despre nepotismul din UBB, sau despre primarie si prefectura. Se intampla la fel si acolo.
    Bravo! Nu ceda presiunilor!

  16. Imi pare rau sa aud ca cineva ca si voi crede ca se poate trai in Romania cu un salar sub 5000 de euro ca si cercetator , jumate din sumele castigate sunt reinvestite in cercetare

  17. Piso a depasit cu doi ani virsta de pensionare (cautati-l pe el la salar si veti vedea ca Radosav e mic copil pe linga el; cei doi fac parte din cei 15000 de specialisti ai stiti voi cui). Da il mentine Marga ca ii vine si lui rindu. In 22 mai face si Marga 64 de ani iar virsta de pensionare acum e de 63 ani si 10 luni. Dar daca vine gasca lui Baba si Miclea nu am rezolvat nimic

  18. Surse confidentiale si demne de incredere din UBB vorbesc despre un salariu de 25.000 de euro lunar al rectorului Andrei Marga. Daca cineva poate sa infirme cu date, s-o faca. Oricum, UBB = Andrei & Delia SRL.

  19. Am auzit anul trecut ca ar lua pe luna 1 miliard vechi leafa plus eventuale premii si bonusuri de incurajare. Am fost neincrezator pana cand am vazut cati bani isi injecteaza in vene garda a III-a. Acum cred ca e posibil. Inclin sa cred ca si probabil.
    Nu sunt intamplatoare reactiile „emotionale” si „nechibzuite” ale personajului. Ar fi de interes sa stim cate divizii de amici, clienti si compasuri si-au mobilizat cei interesati.
    Ramane negru pe alb ca se agata cu toate puterile de ilegala „cf.fisei fiscale”. Nu intamplator. Desi fusese avertizat de ANI la fel ca alti „cf.fisei fiscale”.
    Pentru ca si dumnealui ca administrator-sef al unei institutii publice de stat e bugetat, am convingerea ca modestia si onestitatea ii vor iesi la suprafata. First, leafa. Mingea e demult timp in curtea puterii.

  20. bv Hrihorciuc! mai astepam inca articole pe aceeasi tema despre profesori care au salarii de sute de milioane desi nu tin niciun curs si isi trimit mereu seminaristii, domniile sale ocupandu-se de afacerile personale.si nu se lasa inlocuiti pentru ca nu exista specialisti.pai atunci unde e munca lor daca n au reusit sa-si formeze discipoli demni sa i inlocuiasca?

  21. In forumurile universitare au fost comentate. Numai acolo. De ce nu si in catedre etc ? Pentru ca domneste legea abuzului si a vendettei, care inchid gura si dau de pamant cu oricare opozant. Legea invatamantului e asa facuta incat in parohie domneste o serbie crunta. Invatamantul este un sector de stat dintre cele mai sensibile, dar si dintre cele mai silnice pentru ca e la mana fuehrer-ilor locali. Statul-patron cunoaste la perfectie dar nu a intreprins nimic. Monstruozitatea consta in faptul ca doar persoane individuale, un numar foarte mic de ong-uri si EDUCER au luat pozitie si s-au implicat cu adevarat.
    Impasul e total. Asteptam ca o noua lege a invatamantului, corect pusa in ecuatie, si legea lustratiei, sa isi faca efectul imediat.

  22. Sa nu uitati de Piso si de cei carora Marga le-a prelungit activitatea desi erau pensionabili. Si care au fost pensionati de catedre si de senatul UBB. Dar pe votul carora Marga a facut ceva. Care au norma intreaga la UBB si la alte Institute.

  23. De mirare ca n-a sesizat nimeni importanta comunicatului public dat de EDUCER:
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7286336-solicitare-adresata-presedintelui-guvernului-romaniei-39-singur-salar-pentru-orice-bugetar.htm
    Mijl. de informare in masa sunt gatuite de fiecare data cand „trebuie”. E mediul de cultura in care s-au putut dezvolta prin mutatii genetice rapide voracii saurieni, cu apetit de neoprit pentru bugetul statului. Tyrannosaurus Rex, cat un munte, e the best unsated. Consideratie, pentru „Gazeta de Cluj”.

  24. Pacat ca nu va dati seama ca salariile astea sunt pe 2008. Ca fisca fiscala e din 2009 si certifica veniturile pe 2008.
    In plus, peste 50% sunt din venituri proprii, iar nu din alocatia bugetara din bugetul de stat.
    Mi se pare normal cand lucrezi cu 1000 de studenti (ISE, Drept, Psihologie) sa ai mai multi bani decat cei care lucreaza cu 20-60 (Chimie, Fizica etc.)… Dar nah..

  25. Da prost mai esti, draga! Cum poti crede asa ceva? Poate BOC si ai lui, au asemenea bani.De ce va tot legati de Marga? V-a pus Baba sa-l vorbiti de rau? S-au mai bine zis Micle! Apropo de cei doi, sa vedeti ce de bani au incasat ei. Baba, Micle si cu Boc, au incasat cat toti profesorii de la UBB la un loc.Vedeti cum sunteti, i-ati luat in colimator pe cei mai inofensivi si mai de treaba profesori, nu pe capii rautatilor!

  26. da…va doare-n cot de studenti..vreti alea alea..si alea..si nu va intereseaza de ei..se scot diplome pe banda rulanta ce n-o poti folosi nici la wc….ai 12 mil..altii nici nu au 4 mil..sa itnretina o fam..taci acolo draq si nu te mai plange…

    superbugetar de UBB a postat la 18-05-2010 22:36
    Sunt un „superbugetar” de UBB. Sunt asistent universitar, am 8 ani de vechime in munca la UBB, de cate ori s-a pus problema sa promovez au fost blocate posturile. Am, la momentul actual, un salariu lunar net de aprox. 1700 RON, care include salariul de merit de 250 RON, care potrivit noii legi de salarizare va disparea. Cu reducerea de 25% voi ajunge la salariul „nesimtit” de 1275 RON, din care va disparea la sfarsitul anului si salariul de merit. Adica voi avea 1025 RON lunar, in conditiile in care am publicat articole in strainatate in domeniul meu de competenta, sunt raportor pentru Romania al catorva organizatii internationale din domeniul meu de competenta. Pe cei cu grade didactice mai mici decat cel de profesor universitar de ce nu ii vedeti?

  27. Asa comentati si voi si va legati de persoane ca si cum nu ati avea altceva de facut….
    nu am putut sa nu observ ca aveti ceva cu Ioan Piso. Si ce daca are 66 de ani, multi inainte, si inca mai multi in catedra!! Pana o sa vina unu cel putin de competet ca si el, eu zic sa ramana!!!!
    Si in plus, daca e bugetar, o sa ii scada si lui salariul, nu va mai stresati degeaba…

  28. NIMENI NU LE VERIFICA ACTIVITATEA SI TRAFICUL DE INFLUENTA
    VA DAU UN EXEMPLU DIN UNIV BUCURESTI SOCIOLOGIE SI MATEMATICA FAMILIA STEFANESCU STEFAN SI POLIANA CARE DETIN FUNCTII LA 4 UNIVERSITATI AU O FIRMA ASOCIATIA COPIL SI FAMILEI CARE SERVESTE DOAR FAMILIEI LOR PRIN CARE DETURNEAZA BANII IN FOLOSUL CELOR 2 FIICE CARE NU MAI POT DE BURSE DE DOCTORAT IN FRANTA PE 7 8 ANI
    PE ASTIA AR TREBUII SA8I IA MINISTERUL LA SCUTURAT SA VADA CITE ILEGALITATI AU COMIS SI SA LE CEARA SA SI DECLARE ACTIVITATEA DIDACTICA PUBLICATII CERCETARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.