Creşterea salariilor profesorilor din sistemul preuniversitar, cu 34%, va fi cuprinsă în cele 6 procente din PIB alocate învăţământului. Aceasta este asigurarea pe care ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a oferit-o astăzi sindicatelor din învăţământ.
"În acest proiect de buget, în cele 6 procente, vom cuprinde creşterile salariale prevăzute de legea în vugoare", a afirmat ministrul Andronescu după întâlnirea cu liderii principalelor confederaţii sindicale, precizează amos news.
Ministrul Educaţiei a mai precizat că în următoarea perioadă va fi elaborată o nouă lege a salarizării cadrelor didactice din sistemul preuniversitar, ce îi va diferenţia pe profesorii cu performanţe.
"Am convenit de asemenea să gândim o lege a salarizării, salarizare diferenţiată în funcţia de performanţele fiecărui cadru didactic. Săptămâna viitoare vom continua discuţia pentru realizarea contractului colectiv de muncă, discuţie ce a fost întreruptă pe perioada constituirii guvernului şi pe perioada sărbătorilor. Sigur am convenit să găsim o soluţie şi pentru a rezolva problemele pensionarilor afectaţi de ordonanţa promovată de guvern", a menţionat ministrul Andronescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here