După ce INS a anunțat creșterea salariului mediu nominal net, premierul Florin Cîțu a declarat că acest lucru înseamnă că puterea de cumpărarea a românilor va crește semnificativ. Continuă prin a asigura poporul că Guvernul pregătește economia pentru perioada post-pandemie.

„Veşti excelente pentru toţi românii! Salariul mediu nominal CREŞTE semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor CREŞTE semnificativ. Pregătim economia pentru perioada post – pandemie. Creşterea economică în 2021, de care vor beneficia toţi românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez”, sfirmă premierul, care apoi citează datele prezentate de INS.  

Martie 2021 comparativ cu Martie 2020 

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7% Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum  Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.  Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă.”

Citește și: Liderul AUR, și-a donat salariul de deputat și luna aceasta

Sursă: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here