Salina Turda este un loc unic de vizitat aflat la o sută de metri sub pământ, o adevărată mină de sare ce este un loc magic pentru terapie şi relaxare.. Pe lângă oportunitatea de a putea păşi într-un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, Salina este un centru de recuperare şi un “medic” pentru persoanele cu probleme respiratorii.

 

 

Salina Turda este formată dintr-un ansamblu de galerii şi camere de explorat. Între anii 2008-2011, cu fonduri europene, Salina a fost modernizata devenind parc balnear cu săli de tratament şi recuperare, dar şi cu terenuri de minigolf, bowling, tenis de masă, mese de biliard, un debarcader şi o biserică. In 2000, a fost declarată rezervaţie naturală de interes naţional, considerată un muzeu de istorie a mineritului de sare.

 

Ansamblul de galerii şi mine 

Mina Rudolf are cea mai mare suprafaţă, fiind amenajată pentru turişti cu o sală de concerte, unde anul acest s-a desfăşurat şi una dintre semifinalele Eurovision România cu un teren de sport şi gondola.

O alta mină, Mina Terezia unde se află celebra cascadă de sare formată pe peretele nordic al minei este o adevărată atracţie turistică pentru vizitatori. În mină s-a amenajat  recent şi un lac subteran destinat plimbărilor cu barca pe lacul subteran al minei.

Pentru Salina Turda se pregăteşte un nou proiect spectaculos care vizează punerea în funcţiune a Minei Iosif.  Prin punerea în funcţiune a Minei Iosif  se va putea ieşi cu liftul în aer liber într-un turn de 30 de metri înălţime. Acolo vor exista lacuri cu apă dulce, cu apă sărată, va exista o capelă, vor fi tot soiul de pavilioane pentru cadouri, pentru suveniruri, după care cu cel de al doilea lift se va coborî în Salina actuală, mina Rudolf.

Fiecare turist care păşeşte în acest muzeu istoric rămâne impresionat. Salina Turda doboară permanent recordurile, în privinţa numărului de turişti. Experienţa aproape ireală pentru România pe care o oferă această destinaţie atrage atenţia turiştilor. În fiecare an Salina se bucură de un număr enorm de turişti.


Când poţi vizita Salina Turda

Interval orar de vizitare: 09:00 – 16:00. Salina poate fi vizitată şi în afara orelor de program achitând taxa de 300lei/oră – grup minim de 50 persoane.

Preţuri:

  • adulţi – 30 lei/persoană;
  • copii sau studenţi – 15 lei/persoană;
  • pensionari – 15 lei/persoană.

Se pot face abonamente pe 7 zile la următoarele preţuri:

  • adulţi – 15 lei/persoană/zi;
  • copii sau studenţi – 8 lei/persoană/zi;
  • pensionari – 8 lei/persoană/zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here