Samsung Electronics Co a anunţat joi că vânzările globale de smartphone-uri Galaxy S4 au depăşit pragul de 10 milioane de unităţi, de la lansarea modelului la sfârşitul lunii aprilie, fiind cel mai rapid vândut telefon mobil inteligent al grupului sud-coreean, transmite Reuters.

Galaxy S4 se vinde deja în 60 de ţări, iar Samsung intenţionează să extindă luna viitoare vânzările către 327 de operatori din 155 de ţări.

Analiştii se aşteaptă ca vânzările solide ale celei mai recente versiuni a Galaxy, care au propulsat Samsung în fruntea pieţei smartphone-urilor, de la debutul său în 2010, să ajute grupul sud-coreean să raporteze câştiguri record în acest trimestru.

În primul trimestru din 2013, cota de piaţă a Samsung pe segmentul smartphone-urilor a urcat la nivelul record de 33%, iar analiştii JP Morgan se aşteaptă ca profitul său operaţional să-ş depăşească pe cel înregistrat de Apple în acest trimestru, pentru prima dată în istorie.

În mai 2010 Samsung a lansat primul său model Galaxy S pentru a concura cu Apple, care a cucerit piaţa cu iPhone. În ciuda intrării întârziate pe piaţă, Samsung a întrecut Apple, devenind cel mai mare producător de smartphone.

Vânzările globale de smartphone-uri Galaxy S au depăşit pragul de 100 de milioane de unităţi mai rapid decât Apple, care a avut nevoie de patru ani ani pentru a vinde peste 100 modele iPhone.

Luna trecută, Samsung a dezvăluit la New York noul său telefon Galaxy S4. Cu un ecran mai mare decât predecesorul Galaxy S3, de 5 inci (12,7 cm), şi cu un aparat foto mai performant, Galaxy S4 va fi disponibil în versiuni compatibile cu telefonia mobilă de a treia şi a patra generaţie (3G sau 4G LTE).

Samsung nu a dezvăluit care sunt prognozele de vânzări pentru Galaxy S4, apreciind doar că ar trebui să le depăşească pe cele înregistrate de modelul precedent Galaxy S3, care în perioada cuprinsă între lansarea sa în luna mai 2012 şi luna ianuarie 2013 a înregistrat 41 milioane unităţi vândute.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here