Incendiul sistemului de alimentare cu oxigen din secția pentru pacienții cu COVID-19 din spitalul nr. 1 din orașul Cernăuți a dus la o explozie. Cel puțin o persoană a murit, o altă persoană a fost rănită și 20 au fost evacuate în incendiu. Potrivit presei ucrainene, spitalul era destinat bolnavilor de Covid-19, potrivit Gândul.

Explozie într-un spital COVID din Cernăuţi

În spitalul nr. 1 al orașului Cernăuți a avut loc o explozie și un incendiu al sistemului de alimentare cu oxigen, a raportat sâmbătă, 27 februarie, serviciul de presă al Serviciului de Stat din Ucraina pentru situații de urgență. Cel puțin o persoană a murit în incendiul rezultat, alta a fost rănită. Flacăra s-a aprins în secția departamentului de boli infecțioase, unde erau pacienți cu COVID-19, a clarificat ediția Ukrainska Pravda, citând interlocutori anonimi din serviciile de urgență. Focul a fost curând stins.

Douăzeci de persoane au fost evacuate din clădire. Pacienții instituției medicale sunt transferați în alte spitale, a declarat Natalia Husak, șef adjunct al administrației regionale Cernăuți.

„Conform datelor preliminare, ca urmare a exploziei unei butelii de oxigen la etajul al doilea al spitalului, a izbucnit un incendiu. În urma incidentului, o persoană a fost ucisă și alta rănită ”, relatează UNN, citând o sursă informată.

Este al doilea astfel de incident, din luna februarie, când pacienţi ai spitalului au murit din cauza unor incendii cauzate de oxigen.

La începutul lunii februarie, trei pacienţi de la terapie intensivă şi un medic au murit în urma unui incendiu, la un spital în care erau tratate cazuri de coronavirus, în oraşul Zaporijijia, din sud-estul Ucrainei. Ţara a înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi 25.893 decese, până în prezent. Cernăuţi este una dintre regiunile cu cele mai multe cazuri de COVID-19.

Totodată, serviciile de urgență nu au anunțat care ar fi cauza exploziei.

Citește și: La spitalul „Marius Nasta” singurul pompier este în concediu de șase luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here