USAMV Cluj-Napoca anunță organizarea, prin Facultatea de Agricultură, a Festivalului Produselor Tradiționale Românești, în 23 aprilie la Centrul pentru Biodiversitate din campusul universității. Festivalul include o degustare de produse tradiționale din mai multe zone ale țării și expoziția foto semnată de Patricia Toma – ”Bisericile de lemn din Sălaj”, o paradă a portului popular prezentată de studenți, o lansare de carte – „Salvarea fermei țărănești”, de Avram Fițiu, și altele. E a 11-a ediție a festivalului prin care studenții încearcă să reînvie tradiţiile culinare din localităţile de baştină şi să introducă vizitatorii în lumea plină de culoare şi gust a bunicilor şi străbunicilor.

Găsiți la festival plăcinte pe lespede de Câmpeni, brânză de Sângeorz, plăcintă cu leurdă de Hurez, mălai în lapte de Chiochiș, plăcintă cu lobodă de la Cugir, sarmale cu păsat de Gherla, prune cu nuci în vin de Zain sau mălai dulce de Jibou. În total sunt 20 de produse tradiționale autentice, inventariate de 20 de studenți timp de un semestru.

Iată programul:

10.00-11.00 Cuvânt de deschidere al festivalului
– Degustarea produselor tradiționale care fac obiectul evenimentului
– Expoziție de fotografie: Patricia Toma, UBB- Bisericile din lemn din Sălaj

11.00-11.30 Parada portului popular prezentată de studenții anului 4 IPM (Moderatori : Alin Pop-Radio Cluj; Dinu Criste AGRO TV

11.30-12.00 Sceneta de plecare a oilor in munte: Teatrul Țărănesc nescris, Poiana Ilvei, BN

12.00-12.20 Caiet de sarcini DOP, Brânză de Burduf de Sîngiorz,
Prezentare Cristian Bodea, IV IPM
Evaluare prezentare de către juriu: Mircea Groza, Ioan Goia, Viorica Ciobanu, Horia Șimon, Mugur Pop, Silviu Zetea

12.20-12.40 Caiet de sarcini Cârnați de Poiana Ilvei, BN;
– Prezentare PPT Bogdan Bocșa

12.40-13.00. Sceneta coborârii oilor din munte; Teatrul Țărănesc nescris, Poiana Ilvei, BN

13.00. 14.00 Avram Fițiu- Lansarea cărții Salvarea Fermei Țărănești (Ediție adăugită)

14-00-16.00. Prezentări Caiete de sarcini produse tradiționale Anul 4 IPM

Cornulețe de Sebeș (AB)
Plăcintă pe lespede de Câmpeni (AB)
Brânză de Sângeorz (BN)
Plăcintă cu leurdă de Hurez (SM)
Plăcintă cu silvoiță de prune de Teiuș (AB)
Mălai în lapte de Chiochiș (BN)
Gomboți cu prune de Chinteni (CJ)
Prăjitură cu mere de Ciucea (CJ)
Plăcintă cu lobodă de Cugir (AB)
Sarmale cu păsat de Gherla (CJ)
Prăjitură foi cu bulion de Unirea (AB)
Brânză de Ieud (MM)
Kurtos de Inuc (CJ)
Prune cu nuci în vin de Zaim (Republica Moldova)
Cremă de brânza de Simeria (HD)
Pâine de mălai de Călinești Oaș (SM)
Plăcintă pe lespede de Bilbor (HR)
Mălai dulce de Jibou (SJ)
Telemea de Unirea (AB)
Cârnați de Poiana Ilvei (BN)

16.00-18. Prezentări de proiecte de finanțare pentru promovare scheme de calitate produse tradiționale

Grup operațional GAL Maramureș vest:-Castan comestibil

Grup operațional GAL Poarta Transilvanie/USAMV: Brânză DOP de Sâg, Sj

Parteneriat Aurelia Napoca: Miere, Ulei, Siropuri și brânzeturi tradiționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.