sursă: Antena 3

Conform declarației oferite ziarului spaniol „El Pais”, oligarhul rus Mihail Fridman are de suferit din cauza sancțiunilor date de Anglia și de UE, având conturile și cardurile de credit blocate.

Fridman este un vechi oligarh, „din primul val de îmbogățiți de după destrămarea Uniunii Sovietice, făcând avere în sectorul bancar și energetic înainte ca Putin să ajungă la putere.”.

Acesta susține că nu poate merge nicăieri din cauza sancțiunilor, ideea de a scoate pe cineva la restaurant fiind irealizabilă. Suma lunară de 2500 de lire sterline nu este suficientă pentru a-i asigura stilul de viață cu care oligarhul este obișnuit.

Mihail Fridman locuiește la Londra și asociază felul în care trăiește în prezent cu arestul la domiciliu. Numărându-se printre cei mai înstăriți oligarhi ai Rusiei, deținea o avere de aproximativ 14 miliarde de dolari înainte de izbucnirea războiului din Ucraina. Acum, însă, averea sa a scăzut la suma aproximativă 10 miliarde de dolari.

Oligarhul consideră că suma pe care o primește lunar nu îi ajunge nici măcar pentru un trai decent, luând în considerare costurile ridicate din Londra. De asemenea, fiind intrigat de măsurile luate în privința acestuia, nu știe dacă va putea păstra proprietatea cumpărată în 2016 cu 65 de milioane de lire sterline (85 de milioane de dolari). „Nu este clar dacă voi putea continua să locuiesc la Londra sau dacă voi fi forțat să plec, ceea ce nu vreau din multe motive”.

Sursă: DIGI 24

Citește și: Ucraina vrea să confiște propietățile Bisericii Ortodoxe Ruse. Parohiile românești riscă să fie interzise

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here