În acest week-end, câini terapeuți și reprezentanți ai asociației Dog Assist, numeroase familii cu copii în Parcul central și trupa KONTHRAST cu invitații lor au făcut ca zilele de sâmbătă și duminică să fie o sărbătoare a solidarității cu cei mici și vulnerabili, arată cei de la Grădinița Specială Malteză.

”Astfel, în 13 iunie în Parcul Central timp de câteva ore bune, copiii cu dizabilități din cadrul Grădiniței Speciale Malteze i-au avut invitați speciali de joacă pe câinii terapeuți și pe toți copiii doritori. Prietenii blănoși de la asociația Dog Assist i-au cucerit pe toți cei mici cu docilitatea, prietenia și înțelepciunea lor. Este vorba de câini terapeuți, special pregătiți să acompanieze persoane cu diferite probleme într-un proces de suport terapeutic, prin utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal. Toți copiii participanți au petrecut astfel momente de voie bună, au fost încurajați să comunice, să se joace, să se descopere, fiecare cu specificul său, dar cu toții încărcați de spiritul copilăriei.

Inițiativele de solidaritate au continuat duminică seara, când trupa de muzică rock KONTHRAST a susținut un concert în folosul copiilor cu dizabilități. Evenimentul s-a desfășurat la Zorki Photo Cafe, având invitați speciali pe Veronica Fizeșan – soprană, Linczing Dora – percuție și Cristian Mihăescu – claviaturi. Mulțumim acestor prieteni minunați care nu au ezitat să fie alături de cei mai vulnerabili membri ai comunității noastre!”, se arată în comunicatul de presă remis de Grădiniţa Specială Malteză.

Grădiniţa Specială Malteză pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii a fost înfiinţată în urmă cu 22 de ani de către Serviciul de Ajutor Maltez în România ca răspuns la nevoia de dezvoltare a unor servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe (neurologice, motorii grave, autism) pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

Serviciile care sunt acordate în cadrul grădiniţei au ca scop aducerea copiilor în mijlocul comunităţii, prin desfăşurarea de activităţi de socializare, educaţionale şi de stimulare, terapie ocupaţională, kinetoterapie, logopedie, consiliere parentală.

În judeţul Cluj, Grădiniţa Specială Malteză este singura instituţie privată care funcţionează ca centru de zi pentru copii cu dizabilităţi severe, fiind acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi licenţiată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, și sprijinită de Consiliul local Cluj-Napoca, fundația United Way și persoane fizice și juridice din țară și din străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.