Se apropie sărbătorile, iar românii plecaţi la muncă în străinătate revin acasă. Mulţi dintre ei vor petrece însă Crăciunul şi Revelionul în carantină, pentru că nu îndeplinesc noile condiţii de intrare în ţară. Una din patru persoane care a trecut zilele acestea prin vama Nădlac nu era vaccinată sau testată.

Vestea că va petrece următoarele 14 zile în carantină l-a luat prin surprindere pe un bărbat care vine din zona roşie. Nu este vaccinat şi nu a făcut un test PCR cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în România, aşa cum stabilesc măsurile intrate în vigoare în urmă cu trei zile. Dacă s-ar fi testat, ar fi scăpat cu 10 zile de carantină. Întrebat dacă nu a sunat pentru a se documenta, acesta răspunde că nu.

Altă persoană, acelaşi răspuns. „Vin din Germania. Nu m-am documentat înainte, dar am văzut pe Facebook”, mărturiseşte un bărbat. Nu sunt singurii. Tavi este un alt român nevaccinat şi fără test care a aflat de noile condiţii direct de la ghişeul vameşului. Perspectiva izolării îl face să ia o măsură radicală. „O să mă întorc înapoi”, în Italia. „Nu-mi convine să stau 10 zile închis, că n-am făcut nimic. N-am furat, ca să intru la puşcărie”.


sursa: observatornews.ro

Citește și: Nu răspundea la telefon, apoi a fost găsită moartă în dormitor, după ce ar fi fost înjunghiată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here