6 cercetători în domeniul nuclear iranian au dispărut dintre pasagerii zborului companiei ucrainiene doborât miercuri de regimul de la Teheran, a declarat în emisiunea Controverse realizată pe B1 Tv de Andrei Bădin liderul opoziției iraniene din România, Mohammad Emami.

El a spus că numărul pasagerilor zborului ar fi fost revizuit în scădere de mai muilte ori și că există numele a 6 cercetător iranienii în domeniul nuclear care au dispărut dintre pasageri.

La început guvernul iranian a declarat că 182 de oameni se aflau în avion. După câteva ore 2 persoane au dispărut, una declarând că ar fi fost oprit de radarul Poliției și nu a mai ajuns, iar o altă persoană a renunțat la zbor. Rămaseseră 180. Ieri au fost declarate 174 de persoane decedate. Numele celor 6 există pe net și sunt cercetători în domeniul nuclear iranian, dar nu știe nimeni ce s-a întâmplat de fapt cu ei, a declarat Emami.

Iranul a intrat în conflict cu SUA datorită cercetărilor în domeniul nuclear.

Franţa, Marea Britanie şi Germania sunt cele trei ţări europene care au semnat în 2015, alături de SUA, China şi Rusia, acordul cu Iranul în dosarul nuclear, din care Dona ld Trump a decis să retragă Washingtonul în 2018.

Teheranul a afirmat la 5 ianuarie că nu se mai simte obligat de nicio limită „în privinţa numărului de centrifuge” utilizate pentru producţia de combustibil nuclear.

Anunţul a fost făcut la două zile după eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, de un tir de dronă american, punct culminant al intensificării tensiunilor între Teheran şi Washington.

sursă: flux24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here