În ultima ședință a administrației județene s-a lăsat cu scandal din cauza unui proiect de hotărâre prin care se prevede realizarea unui audit la societățile administrate de CJ Cluj. Este vorba de aprobarea achiziţionării de servicii de consultanţă pentru evaluarea performanţei Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internațional Cluj Napoca și de realizarea unui audit la Societatea de Drumuri şi Univers T.

În ultima ședința a CJ Cluj de la sfârșitul lunii trecute spiritele între consilierii județeni s-au închis din cauza unui proiect de hotărâre care prevede aprobarea achiziţionării de servicii de consultanţă pentru evaluarea performanţei Consiliului de Administraţie (CA) al Aeroportului Internațional Cluj Napoca și de realizarea unui audit la Societatea de Drumuri şi Univers T.

Amendamentele au fost aduse de consilierii Vladimir Mătuşan (PSD) şi de vehementul Dorel Secară (PNL).

“În şedinţa anterioară, noi am convenit un audit extern care să lămurească situaţia conflictuală dintre CJ și Aeroport. Eu înțeleg acum că evaluăm performanţele Consiliului de Administrație, ceea ce după părerea mea e cu totul altceva, ceea ce am votat noi a fost deturnat. Achiziționăm servicii de evaluare pe baza căror criterii de performanță? Care Consiliu de Administrație, cel existent, cel propus, cel suspendat de instanţă? Noi am votat un audit extern care să ne lămurească cine are dreptate în acest conflict. Nu susţin acest proiect”, a spus Dorel Secară. La rândul său, consilierul PSD Valentin Cuibus a propus modificarea din consultanţă în audit şi renunţarea la auditul consiliului de administraţie.

În final, şi preşedintele CJ Cluj Alin Tişe a susţinut această formă a proiectului. “Se propune un audit nu pentru a evalua performanțele Consiliului de Administraţie ci, de fapt, analizarea activității întregii regii. Dacă se doreşte o analiză a întregii regii, eu sunt unul care susțin această chestiune pentru că va răspunde la multe întrebări. Vă garantez că ne vom trezi cu procese, Aeroportul va contesta hotărârea noastră. Eu sunt de bună credinţă şi vom modifica acest proiect în sensul că vom analiza activitatea în totalitate a Aeroportului şi relația forului tutelar cu Aeroportul”, a spus Alin Tişe.

Sindicaliștii de la aeroportul clujean nemulțumiți de controalele lui Tișe

Pe de altă parte,sindicaliștii de la Aeroportul Internațional Cluj Napoca au cerut înainte de începerea ședinței retragerea de pe ordinea de zi a ședinței a punctului privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță pentru evaluarea performanței CA.

“Este de neconstestat faptul că din cifrele expuse mai sus, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A. a avut o contribuție la veniturile județului de peste 50% din totalul profitului raportat la nivelul anului 2018. Ne întrebăm care este motivul pentru care performanța economică a aeroportului este pusă sub semnul îndoielii (în condițiile în care ea funcționează pe profit), și de ce o astfel de soluție nu s-a aplicat și nu se dorește a fi aplicată întreprinderilor care au înregistrat pierderi sau celor care nu se aliniază la un trend pozitiv de dezvoltare și profitabilitate, conform celor publicate de dumneavoastră. Considerăm că dispuneți în mod discreționar evaluări sau verificări, la fel cum ați procedat cu evaluarea/ verificarea prealabilă a noilor membri numiți în luna februarie 2019 în Consiliul de Administrație al Aeroportului, suspendați ulterior de o instanță judecătorească. În concluzie, vă solicităm retragerea de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj din 31.07.2019 a punctului 12 privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță pentru evaluarea performanței Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.”, arată sindicaliștii clujeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here