Atribuirea cu titlu gratuit a terenului de lângă sediul Bibliotecții Județe Cluj către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a stârnit reacții negative în rândul consilierilor locali.

Consilierul local USR, Alexandra Oană, a atras atenția că Agenția are deja un sediu, la Rădaia, și că, pe de altă parte, municipalitatea se plânge că nu sunt terenuri pentru a se construi creșe sau grădinițe.

„Discutăm în ședințele de consiliu local de multe ori despre lipsa terenurilor pentru funcțiuni publice, e ceea ce auzim când vorbim, de exemplu, de construirea de creșe, grădinițe. Iată că acum avem totuși, un teren pentru Agenția de Dezvoltare Regională, care însă are deja un sediu pe care și l-au construit pe bani europeni.

În aceste condiții, mă întreb cum justificați darea în folosință a acestui teren semicentral, de peste 2000 de metri pătrați, unei agenții care a folosit deja aproximativ 600.000 de euro, fonduri europene, pentru a-și construi un sediu în Rădaia. Nu este acesta un exemplu de legitimare a risipei de fonduri publice? Și mai ales cum explicați părinților care nici anul acesta nu au prins de exemplu, loc în creșă, că nu folosim acel teren pentru construirea unei creșe și îl cedăm unei instituții care deja și-a construit un sediu?”, a atras atenția Alexandra Oană.

În replică, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a precizat că în primul rând acest teren nu se pretează pentru a se construi pe el o creșă.

„O să vă rog ca pe viitor că nu mai induceți în opinia cetățenilor că primăria are teren și nu vrea să-l dea pentru creșe. Acest teren nu este prielnic pentru a face o creșă. Acest teren este între două clădiuri înalte, o clădire care are 10 etaje și clădirea bibliotecii, deci nu se pretează pentru o creșă, ca să fie foarte clar …Legat de creșe, avem cinci creșe care sunt în construcție, în diverse faze, la unele au început deja lucrările, la altele urmează, pentru că suntem în etape de elaborare a studiilor de fezabilitate”, a spus Dan Tarcea.

Viceprimarul a mai atras atenția asupra rolului ecestei agenții: „Prin această instituție (ADR), se deschide principala poartă de intrare a banilor în fiecare comunitate, ADR este instituția care gestionează o parte din fondurile europene, inclusiv cele pentru construcția de creșe și grădinițe. De asemenea, fiecare instituție trebuie să își desfășoare activitatea în condiții optime, iar Primăria trebuie să poată colabora cu alte instituții de stat și să aibă o atitudine deschisă”.

În cele din urmă, proiectul a trecut cu 17 voturi pentru și 4 împotrivă.

2 COMENTARII

  1. cum a trecut cu 17 voturi? n-ar fi trebuit 18 voturi, fiind proiect ce vizeaza patrimoniul municipiului? parca trebuie sa fie majoritate calificata, nu majoritate simpla

    • Noooo bine, noooo. ” nu esti deschis” , cum ar zice viceprimaru’ tarcea. Ce mai conteaza un vot cad de acolo o sa se „adape” viitorii/fostii conzilieri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.