Viceprimarul Adrian Popa îl acuza pe Marius Nicoara de deturnare de fonduri. Popa considera ca o constructie din incinta Aeroportului international Cluj-Napoca a fost construita fara autorizatie, de acesta stare de fapt fiind raspunzator Marius Nicoara  

Un nou capitol din “razboiul” Adrian Popa – Marius Nicoara s-a petrecut la mijlocul saptamânii trecute, atunci când Adrian Popa l-a acuzat pe Nicoara de deturnare de fonduri.

Un nou capitol

Adrian Popa l-a acuzat pe Nicoara de faptul ca în incinta Aeroportului International Cluj-Napoca, regie în subordinea Consiliului Judetean Cluj,  se construieste o cladire care a obtinut autorizatia de construire la sase luni de la începerea lucrarilor. Adrian Popa a afirmat ca autorizatia pentru aceasta cladire a fost emisa în luna februarie a anului 2008, în timp ce lucrarile la respectivul obiectiv au început în iulie 2007. Problema sesizata de Popa este ca în cazul în care CJ Cluj a facut plati catre executant, fapta intra sub incidenta Codului Penal. Popa a afirmat de asemenea ca inspectorii Primariei municipiului Cluj-Napoca au efectuat mai multe controale la respectivul obiectiv, iar atunci politistii comunitari au dispus intrarea în legalitate, în caz contrar lucrarea urmând a fi sistata. Adrian Popa a declarat ca gestul lui Marius Nicoara de a construi acolo respective hala a pus în pericol viata a mii de oameni, pasageri ai avioanelor care aterizeaza zilnic pe aeroportul clujean. Popa a anuntat ca în zilele urmatoare va sesiza Autoritatea Aeronautica cu privire la situatia de la Aeroportul international Cluj-Napoca, sperând ca aceasta institutie va gasi o rezolvare pentru aceasta problema. Replica lui Nicoara nu s-a lasat mult asteptata. Acesta a catalogat interventia lui Popa ca un nou capitol din scandalul în plina desfasurare în PNL Cluj. El a catalogat afirmatiile lui Popa ca fiind pure speculatii, afirmând ca totul este în regula în ceea ce priveste respective constructie.

Imperiul contra-atasca

În decurs de câteva luni, Adrian Popa a fost înlaturat de la conducerea organizatiei PNL Cluj-Napoca, în locul sau fiind numit deputatul Horea Uioreanu. Mai mult decât atât, s-a pus problema ca viceprimarului sa I se retraga sprijinul politic. În replica, Popa a lansat ”Tezele liberale de la Cluj-Napoca”, manifest împoztriva ”pesedizarii” PNL. Popa afirma în cadrul “Tezelor” ca PNL s-a distantat de valorile liberale, apropiîndu-se de social-democratie. Totodata, Popa lanseaza si un atac virulent la adresa conducerii nationale a PNL si în principal politicii duse de gruparea Taiceanu-Olteanu, facând un apel catre ceilalti colegi pentru distantarea de PSD. “Se doreste înlocuirea liderilor cu oameni noi, obedienti, astfel încât la Congresul PNL din 2009 sa fie prezenti numai cei care sa voteze actuala structura a PNL. S-a calcat în picioare democratia interna, statutul liberal, etica liberala, scopurile electorale. Din pacate, legatura cu PSD (care iese la suprafata si prin recenta întâlnire dintre premierul Tariceanu si Mircea Geoana, în care s-a discutat un protocol de colaborare pe 5 ani) calca în picioare liberalismul, demnitatea PNL si a membrilor sai, dar si încrederea electoratului liberal traditional. Nu mai distrugeti liberalismul, ca se învârte Bratianu în mormânt, daca va vede. Salvati liberalismul si PNL, atât cât se mai poate salva. Nu sacrificati totul de dragul scaunelor, functiilor si imunitatilor voastre”, a încheiat Popa.

Augustin Stanciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here