Tensiunile din USR nu se mai terminăși Dan Barna, prezidențiabilul Alianței USR-PLUS, are din ce în ce mai multe probleme chiar în propriul partid. Disensiunile dintre aripa Pro Cioloșși vechea gardă a USR se adâncesc tot mai mult. Contracandidații lui Dan Barna la șefi a formațiunii și susținătorii lor sunt nemulțumiți că acesta se folosește de poziția de prezidențiabil pentru a se impune și la conducerea formațiunii.

În forurile de conducere ale partidului s-a insistat, fără succes, pe propunerea ca alegerea președintelui și componența noului Birou Național să aibă loc după alegerile prezidențiale.

Asta, deoarece Barna, din poziția de candidat, are mai multe șanse. Alegerea președintelui formațiunii se face prin vot electronic în perioada 1-3 septembrie, iar Congresul, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida candidatul și va alege Biroul Național al USR.

Dan Barna este acuzat că, mai întâi, a organizat congresul de alegere a prezidențiabilului USR în iulie, special ca să fie mai ușor reales în funcția de președinte în septembrie, bazându-se pe faptul că nu o să voteze nimeni împotriva prezidențiabilului partidului.

În al doilea rând, Dan Barna este suspectat că organizează alegerile pentru șefia USR înainte de prezidențiale ca să rămână cu funcția de președinte al USR după ce va fi înfrânt la alegerile din noiembrie. În caz contrar, organizarea de alegeri pentru șefia USR după înfrângerea sa i-ar crea mari probleme lui Dan Barna. A

cesta este doar un aspect care îi nemulțumește pe o parte a membrilor USR, dar și pe contracandidații lui Dan Barna. Deputata Cosette Chichirău, care este principala contracandidată a liderului actual, a declarat pentru Evenimentul zilei, că s-a luptat o lungă perioadă pentru a disloca banii și puterea de la gruparea lui Dan Barna. Concret, organizațiile din teritoriu nu au primit până recent bani de la centru. Iar puterea era tot la centru, la discreția grupării Barna.

Deputata USR Iași, Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la șefia partidului, reclamă și lipsa unei democrații autentice în USR.

„Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței”, a spus ea, la lansarea candidaturii, în scrisoarea de intenție Deși a solicitat Secretariatului general al partidului să i se pună la dispoziție listele de membri pe fiecare județ, pentru a-i contacta în vederea campaniei interne pentru alegerile din partid, conducerea USR a ignorat-o, au declarat surse politice pentru EvZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.