Cazul unei fetițe care nu a beneficiat de transplant s-a transformat în motiv de încăierare între doi politicieni cunoscuți, Vlad Voiculescu și Gabriela Firea, informează cotidianul.ro.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat pe pagina sa de Facebook că primarul general Gabriela Firea și „gașca de domni de la Agenția de Transplant” ar trebui să intre în pământ pentru cazul unei fetițe grav bolnave.

„O femeie, o mamă tocmai a aflat că nu mai există nicio șansă pentru fetița ei. De ce? Pentru că s-a născut și locuiește în locul greșit – într-o țară în care unii facem ceva pe el de vot iar alții – cei care sunt totuși aleși de cei care se duc la vot – fac ceva pe noi toți… și noi toți stăm ca proștii. (…)

În pământ ar trebui să intre de rușine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul și împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac și refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienți români care a urmat i-a costat pe zeci de români viața. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de rușine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care și-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a mințit, a amenințat și a calomniat Eurotransplant, AKH Viena și medicii care ne puteau salva frații. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut. În pământ ar trebui să intre de rușine domnul Victor ZOTA, domnul Radu DEAC și toată gașca de domni de la Agenția Națională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria și au blocat atâția ani intrarea României în Eurotransplant pentru a își proteja propriile interese. Cu toții ar trebui să își dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (și ce nu au făcut) în toți acești ani, sper să plătească cu vârf și îndesat! În pământ ar trebui să intre de rușine, da, și jurnaliștii care le-au dat oamenilor ăstora credit în toți acești ani fără să pună întrebările simple care ar fi scos adevărul la iveală. Și mai ales acei jurnaliști care și atunci când alții au arătat adevărul, au găsit de cuviință să fie „imparțiali” – adică să abdice de la datoria de a căuta și prezenta adevărul, chiar și atunci când adevărul era în fața lor. Pentru că acel adevăr ar fi putut să îi tempereze pe nemernici și să îi salveze pe acești oameni și așa năpăstuiți de soartă! În pământ ar trebui să intre de rușine toți cei care știu prea bine ce se întâmplă și aleg să tacă: medici, politicieni, jurnaliști, procurori, foști pacienți. Tăcerea voastră, tăcerea noastră este criminală. Oamenii aceștia – copii sau adulți – mor câte puțin în fiecare zi”, a acuzat Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru a prezentat totodată mesajul pe care l-a primit în legătură cu acest caz: „Draga Vlad, sunt si eu mama unei fetite cu fibroza chistica. Ma intreb ce face acum Ileana si ce simte mama ei stiind ca isi va pierde fata in curand. Ma apuca disperarea. Nu ne mai vrea nimeni, ne mor copiii. La Asociatia de Fibroza Chistica din Germania lucreaza o pacienta cu fibroza chistica care are 52 de ani! Fetita asta are 8 ani! Asta e diferenta intre noi si ei. Suntem soarele si luna. Emigrez la 40 de ani, nu se mai poate. Fata mea are 5 ani, nu vreau s o ingrop peste 3 ani.”

În replică la acuzațiile lui Vlad Voiculescu, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, marți, că îl va chema în instanță pe fostul ministrul al Sănătății.

„Ca să se realizeze o operație de transplant, fie că este renal, pulmonar, sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinte câteva condiții. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătății (n.r. – Vlad Voiculescu), care are bussines în domeniul sănătății. Eu nu pot să-i urez succes pentru că își face campanie electorală pe sănătatea românilor și se joacă cu informații neadevărate pe care le exprimă în spațiul public, și, din nefericire, ele sunt preluate”, a spus Firea.

„Noi nu facem decât să investim într-un spital, nu facem rândul organelor la transplant și nu realizăm noi operațiile. Nu a existat organul care să fie donat. Fostul ministru al Sănătății făcea acuzații nefondate și încă o dată îi transmit că ne vom vedea în instanță, pentru că nu se poate juca la nesfârșit, de dragul unei cariere politice construite pe minciună”, a mai precizat Gabriela Firea.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here