Preşedintele Mişcării Patria Noastră a spus că este de imaginat că stânga, serviciul secret din România sau chiar FIDESZ să fie în spatele cazului buletinelor de vot aruncate, parţial arse şi găsite într-un loc transformat în depozit ilegal de deșeuri în apropierea oraşului Târgu Mureş, la Livezeni.

La o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, la Budapesta, László Toroczkai a declarat că au primit informaţii din Tranlivania despre faptul că a fost găsit un sac cu buletine de vot care au fost trimise din Ungaria, şi pe care se pot vedea, printre altele, voturile exprimate pentru Mişcarea Patria Noastră.

„Suntem sceptici şi ne putem imagina că stânga, stânga liberală, Serviciul Român de Informaţii şi FIDESZ pot fi în spatele acestui caz”, a spus politicianul ungar, originar din Târgu Mureș, întemeietor al organizațiilor Mișcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate – HVIM (2001) și Hunnia (2007).

„Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” este o organizație de extremă-dreaptă, fondată în 2001 de Toroczkai László, la Szeged în Ungaria. Scopul grupării este acela de a milita pentru unificarea comunităților maghiare din afara Ungariei şi pentru revizuirea Tratatului Trianon. „Organizaţia are deviza ‘Credinţă, loialitate, curaj’. Numele organizaţiei provine de la cele 64 de comitate în care era împărţită Ungaria înainte de Tratatul de la Trianon (1919)”, scria Mihai Diac într-un articol publicat de romanialibera.ro pe 1 decembrie 2015.I s-a interzis intrarea pe teritoriul Slovaciei între 2006-2011, pe teritoriul României pentru 3 luni în 2005, și pe teritoriul Serbiei în intervalele 2004-2005 și 2008-2010.

Sursa: flux24.ro

Citește și: Patronii clădirilor istorice de pe Cetățuie vor să tragă niște garduri peste spațiile verzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here