Viorica Ancuța Cârcu a ajuns cunoscută după acuzațiile de viol pe care le-a adus lui Corneliu Vadim Tudor și a scandalul din jurul acestui subiect. Aceasta a revenit, din nou, în atenția presei la începutul lunii martie, când a primit un mandat de arestare pe numele ei într-un dosar de proxenetism, unde susține că este nevinovată.  

Aceasta a declarat, în decembrie 2020, că a devenit membră AUR, însă colegii ei îi dezmint afirmațiile, susținând că nu o cunosc.

Viorica Ancuța Cârcu este născută în Bistrița Năsăud, mamă singură a unui copil de doi ani  și este membră a partidului AUR. 

Aceasta s-ar fi alăturat partidului deoarece este o susținătoare înfocată a lui George Simion.

În 13 decembrie 2020, aceasta a postat un clip pe rețelele de socializare unde a afirmat că George Simion a câștigat un nou membru al partidului AUR, pe ea. Dar aceasta nu este prima ei întâlnire cu un partid. Aceasta a intrat ,pentru prima dată, în politică în anul 1997, în partidul PRM al cărui președinte la acea vreme era Corneliu Vadim Tudor. 

Viorica Cârcu deține și alte afaceri pe lângă politică, printre care și un club de noapte în Tenerife, primit moștenire de la fratele ei,  care i-a adus un mandat de arestare și o acuzație de proxenetism. 

Conform anchetatorilor, clubul respectiv avea angajate care practicau prostituția și care erau aduse din Turda, Cluj, de către niște proxeneți cu care aceasta ar fi lucrat în acea rețea de prostituție. Membra AUR le-ar fi permis acelor angajate să se prostitueze, ba mai mult, chiar le-ar fi determinat să practice. 

Se pare că după implicarea în acest dosar penal, partidul AUR o reneagă pe Ancuța Cârcu, mai mulți membri susținând că nu a fost niciodată membră și că nici măcar nu o cunosc. Însă, un fost președinte de filială a declarat că partidul pune presiune pe membri pentru ca aceștia să nege participarea acuzatei de proxenetism în partid. 

Acuzația de proxenetism 

”Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au pus în aplicare,pe data de 5 martie 2021, un mandat de arestare preventivă emis pe numele unei femei de 38 de ani, acuzată de proxenetism. În această seară, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis în cursul acestei zile, de către Judecătoria Turda. ”

În dosarul de proxenetism s-ar afla și alte persoane, printre care și Gheorghe Săiceanu, acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei Tenerife. În total, sunt patru persoane implicate în acest dosar.

Cei patru au fost audiați din Spania, prin sistem de videoconferință de un judecător de la Judecătoria Turda. 

În momentul în care această informație s-a difuzat în presă, Viorica Cîrcu a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook unde susține că este victima unui ”veritabile cruciade de fake-news” și că fetele care lucrau la ea în club aveau carte de muncă. 

”În urma informaţiilor apărute în presă conform cărora aş fi arestată într-un dosar de proxenetism, camătă şi şantaj înţeleg să arăt următoarele: În primul rând, fac menţiunea că nu sunt arestată. Într-adevăr, Parchetul Judecătoriei Turda a făcut o descindere în mai multe cluburi din Tenerife, printre care şi clubul pe care îl administrez. În acest sens, arăt că sunt victima unei veritabile cruciade de fake-news mediatic – în realitate, eu sunt la acest moment în libertate (totodată am convingerea intimă că voi fi cercetată în viitor fără vreo măsură preventivă) …Nu ştiu ce făceau la alte cluburi, însă la mine la club erau angajate cu carte de muncă.   

Perioada aşa zis infracţională se suprapune aproape perfect cu perioada pandemică în care clubul al cărui administrator am ajuns să fiu a fost închis. Astfel, în perioada de lockdown, cu toate restricţiile pe care le-am simţit cu toţii, era imposibil să particip în vreun fel la comiterea acestei infracţiuni.”

Viorica Cârcu a stat în arest preventiv la Inspectoratul de Poliție Județean din Bistrița Năsăud timp de 19 zile. Dar în urma contestației aduse mandatului de arest, aceasta a fost eliberată.

”Admite contestaţia formulată împotriva încheierii penale nr. 32/05.03.2021 a Judecătoriei Turda (în dosar nr. 682/328/2021) de către inculpata CÎRCU VIORICA ANCUŢA. Desfiinţează încheierea penală nr. 32/05.03.2021 a Judecătoriei Turda…Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda de arestare preventivă a inculpatei C. V. A.” scrie pe hotărârea oficială.

Imediat după ieșirea din arest, aceasta a transmis un mesaj pe Facebook urmăritorilor ei, multumindu-le celor două doamne judecător care au hotărât eliberarea ei. 

”Îmi permit să confirm informațiile apărute în presă:

Astăzi, după 19 zile de detenție ilegală, Tribunalul Cluj a decis punerea mea în libertate. Mă felicit că am avut încredere în cele două doamne judecător din cadrul Tribunalului, acestea anulând hotărârea judecătoriei Câmpia Turzii pe care au gasit-o ca nelegală.”

Scandal cu Vadim Tudor și acuzații de viol 

Viorica Ancuța Cârcu a intrat pentru prima dată în politică în anul 1997 ca membră a PRM, partid al cărui președinte, la acea vreme, era Corneliu Vadim Tudor.

Atunci a intrat în primul ei scandal de proporții mari. Aceasta l-a acuzat pe fostul președinte PRM că a violat-o. 

Vadim a negat vehement și chiar a jignit-o pe aceasta în direct la televizor. În timpul unei emisiuni de tip tabloid la care participa Vadim Tudor, aceasta a intrat neinvitată și astfel, după multe vorbe urate, a fost dată afară din platou la  insistențele fostului președinte PPM.

În anul 2013, Ancuţa Cârcu  l-a reclamat pe Vadim Tudor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru injuriile aduse în cadrul mai multor emisiuni TV. CNCD l-a amendat pe tribun cu 3000 de lei. Acuzat că a încercat să o violeze pe bistriţeanca Anca Cârcu, europarlamentarul s-a dezlănţuit în cadrul unei emisiuni TV şi a spus: „Ea e o prostituată, presta la benzinărie. Stă pe banii unui consilier prezidenţial.(…) Du-te-n m… mă-tii de c…ă!”. 

Tot în 2013, fosta candidată la parlamentare, Ancuţa Cârcu i-a trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, în care îi făcea cunoscut comportamentul şi limbajul folosit de europarlamentarul Vadim Tudor în spaţiul public. În răspunsul remis bistriţencei, Martin Schulz i-a recomandat acesteia să îl acţioneze în judecată. Bistriţeanca l-a dat în judecată pe Vadim Tudor pentru calomnie, câştigând procesul în anul 2014. Tribunalul Bucureşti l-a obligat pe Vadim Tudor să îi plătească Ancuţei Cârcu daune de 1000 de lei şi să publice sentinţa în două dintre publicaţiile sale: „Tricolorul” şi „România Mare”, conform Adevărul. 

Acuzata nu ar fi fost vreodată membră a partidului AUR

Nici nu a ieșit Viorica din arest, că a și intrat într-un alt scandal, de data aceasta unul politic.

Se pare că partidul AUR neagă participarea acesteia în activitățile lor și susțin că aceasta nu a fost niciodată membră, și că în nici un caz nu a avut poziție de conducere. 

Deși aceasta a susținut în acel clip că a devenit membră AUR și foarte multe articole din presă au numit-o pe Viorica Ancuța Cârcu ca fiind ”Lider AUR” , deputatul partidului AUR de Cluj, Alin Coleșa, a declarat că nu este adevărat și că el a aflat de existența ei doar din presă. 

”Doamna Ancuța Cârcu nu este și nu a fost membră AUR. Nici eu și nici colegii mei nu am auzit nimic despre ea cum că este membră. Eu unul am aflat despre existența ei din presă. 

Poate a fost prezentă la meeting-urile partidului. Dar nu este, în nici un caz, într-o poziție de conducere” a declarat Alin Coleșa, deputat AUR, pentru Gazeta de Cluj. 

Însă deputatul AUR de Cluj nu este singurul care a dezmințit afirmațiile Ancuței, și Munteanu Adrian, fost președinte de filială AUR, a declarat că nu o cunoaște.

Ulterior, Adrian Munteanu și-a cerut scuze pentru afirmațiile făcute în timpul emisiunii ”Jocuri de Putere” în care a declarat că motivul pentru care acesta a mințit, este din cauza partidului care a pus presiuni pe el. 

Ancuța Cârcu a declarat că nu se aștepta la așa ceva din partea partidului AUR, dar îl iartă pe fostul președinte de filială, Adrian Munteanu, pentru spusele lui” 

”Aveam alte așteptări de la Partidul AUR, câtă vreme partidele naționale ne-au obișnuit cu faptul că își marginalizează membrii odată cu începerea urmăririi penale împotriva lor. …. V-am spus că nu am mințit când am spus că sunt membru AUR cu adeziune semnată.

Munteanu Adrian își cere iertare după ce a mințit la presiunile partidului. L-am iertat căci așa îi stă bine unui credincios” 

Rămâne de aflat dacă Viorica Ancuța Cârcu va fi găsită vinovată pentru acuzațiile de implicare într-o rețea de proxenetism aduse, sau se va dovedi dacă aceasta nu a avut nici un fel de complicitate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here