Preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat miercuri, 27 noiembrie, că va demisiona de la conducerea partidului în cazul în care colegii săi nu vor susține în noul Parlament un pachet de măsuri pentru „reformarea lumii politice” votat astăzi de liberali. Planurile lui Bolojan includ reducerea numărului de parlamentari la 300, măsură susținută covârșitor de români în referendumul lui Traian Băsescu din 2009.
Preşedintele interimar al PNL a declarat la Hotnews că ”PNL a înţeles lecţia pe care românii au dat-o lumii politice”.
”Pe baza acestei lecţii, conducerea PNL a demisionat, iar colegii m-au propus şi susţinut să preiau conducerea partidului. La mese întinse vine toată lumea, dar când este greu vin totuşi cei care au un ataşament faţă de acest partid şi eu cred că PNL va rămâne un factor de modernizare a României, propunând în primul rând o reformă a lumii politice, reducerea numărului de parlamentari. Asta o să o facem, în primele şase luni o vom propune. Nu ştiu dacă va trece, dar dacă PNL nu propune această chestiune, eu îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte al PNL”, a spus Bolojan.
El a precizat că ”PNL propune un pachet de măsuri care înseamnă reformarea lumii politice, mai puţini oameni pe funcţii în centru, mai puţine sinecuri şi beneficii, competenţă şi profesionalism dar şi reforma statului, să reducem cheltuielile inutile şi banii să îi ducem în investiţii”.
Bolojan a menţionat că la Oradea tot din eliminarea risipei s-au făcut investiţii şi dacă s-a putut face acolo se poate face şi la nivel de ţară.
”Nu e simplu, dar asta face PNL. PNL mâine va vota toate aceste măsuri, sper, iar dacă după ce vom ajunge în Parlament, cu votul românilor, atâţia câţi vom fi, nu vom propune aceste lucruri, eu voi demisiona. Bun, pleacă un om. Dar dacă nu le vor susţine după ce le-au votat, se vor face de râsul lumii. E treaba lor. Dar cred că sunt foarte mulţi colegi care au primit o lecţie şi înţeleg că România nu se poate ridica mult mai mult (..) dacă nu se schimbă lucrurile”, a completat el.
”PNL trebuie să facă o majoritate. Dacă lucrurile care trebuie făcute în România, legată de refroma lumii politice, legate de reforma statului, ca să avem un stat eficient, ce nu risipeşte banii (..) dacă aceste lucruri vor fi respectate eu cred că PNL trebuie să intre într-o majoritate, dar dacă trebuie să intrăm într-o majoritate numai ca unii să ocupe un post sau altul de ministru şi doar la asta ne rezumăm, mai bine ne vedem de treabă şi stăm în Opoziţie”, a mai spus preşedintele PNL.
Citește și: Salariul minim brut pe economie crește la 4.050 de lei. Anunțul Guvernului
Ei sunt morti dar nu au aflat inca…