Instituţiile publice din România sunt căpuşate de familii şi de interpuşi prin intermediul relaţiilor personale, pe sistemul: pile, relaţii, cunoştinţe. Cabinetele europarlamentare nu fac rabat de la aceste practici deloc transparente. 

Pe lista asistenţilor eurparlamentarului Rareş Bogdan se află şi Călin Mitică jr., fiul lui Călin Mitică, milonarul controlează firma Remarul 16 februarie din Cluj-Napoca şi patronul Transferoviar Group, cea mai mare firmă privată de transport marfă şi călători, concurentul principal al CFR. Prietenia dintre Călin Mitică şi Rareş Bogdan este una strânsă şi de lungă durată. În 2015, în presa publica o fotografie în care apar Rareş Bogdan, Călin Mitică şi alte persoane influente, dintr-o vacanţă din Turcia. De asemenea, în 2020, Libertatea publica fotografii de la petreceri private la care erau prezenţi atât Rareş Bogdan, cât şi Călin Mitică. 

Mai mult, Florina Bogdan, nevasta europarlamentarului Rareş Bogdan este angajată pe postul de consilier jurudic la Transferoviar Group, firma deţinută de Călin Mitică. Conform declaraţiei de avere Florina Bogdan a încasat în anul 2023,  un salariu de 11.000 de lei de la Transferoviar Group, aceasta fiind angajată ca juristă.

Un alt nume de pe lista asistenţilor lui Rareş Bogdan este cel al clujeanului Tudor-Octavian Şoiată, cunoscut ca „bodyguardul vedetelor de la TIFF”. Printre  personalitățile pe care le-a păzit până acum se numără Claudia Cardinale, Geraldine Chaplin, Jacqueline Bisset, Debra Winger,  Nastassja Kinski, Franco Nero sau Michele Placido.

O altă apropiată a lui Rareş Bogdan, aflată pe lista de asistenţi este Călina Diana Bercean, care a fost editor al emisiunii „Jocuri de putere”. Emisunea realizată de Rareş Bogdan care, de altfel, l-a făcut celebru.

Printre asistenţi o regăsim şi pe Adriana Roxana Andronic, sora jurnalistului Dan Andronic. Pe listă e şi Georgiana-Catalina Husman, care este şi asistentă în birourile lui Vasile Blaga, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu, dar şi Elisabeta Ana Covaci care este asistentă şi în cabinetul lui Cristian Buşoi.  În continuare apare şi Monica Opricescu, consilier cu experienţă în parlamentul european. Ionut Ionaşcu un alt nume de pe lista asistenţilor apare într-o postare a lui Rareş Bogdan postată pe Facebook în anul 2018. Conform DC NEWS, Rareş Bogdan posta următoarele: „P.S. nicio emisiune nu putea fi realizată fără super Cătălina Berceanu şi fără noua noastră descoperire, Cosmina Coşbuc, şi nelipsitul Ionuţ Ionaşcu. Încă câteva zile de odihnă şi VENIM…2018” 

Pe listă îl găsim şi pe Cristian David, fost senator de Vaslui în anul 2004, din partea PNL, şi fost ministru al Internelor şi Reformării Administrative, în anul 2007. Pe listă se află şi Crina Violeta Dobre membră PNL şi Monica Alexandra Mangu despre care nu există nicio informaţie publică, deşi lucrează în Parlamentul European.

Legăturile bolnavicioase ale lui Rareş Bogdan la Cluj-Napoca

 Într-un alt articol, Gazeta de Cluj  dezvăluia afacerile familiei Bogdan întreprinse prin prisma prieteniei Bogdan-Boc-Mtică, cum ar fi:

Firma Klausenburg Cafe, la care Florina Antoanela Bogdan, soţia lui, are pachetul de 100% de acțiuni, a vândut către Eden Capital Development, firmă deținută de Dan Liviu Marius (70%) și de Abu Lail Akram (30%), pachetul social pe care îl deținea în cadrul SC PROPERTY INVESTMENT BUILDINGS SRL. Această societate derula un ansamblu rezidențial premium în zona de nord a Capitalei, în timp ce în declarațiile de avere din 2021 și 2022 ale europarlamentarului clujean nu apare nimic despre faptul că Florina Antoanela Bogdan avea legături cu această afacere imobiliară. În acest sens, Gazeta de Bistriţa cita anul trecut o declaraţie de-ale lui Rareş Bogdan: „Societatea respectivă a făcut o tranzactie, dar acționarul nu a obținut un venit, adică nu a încasat dividentele. Ele trebuiesc declarate după ce banii au fost încasați, iar acest lucru va apărea în următoarea declarație de avere. Sunt doar un soț cu o soție mai bogată, e un caz fericit! Suma va fi trecută pe următoarea declarație de avere”.

Marius Bogdan, fratele europarlamentarului clujean, a avut o investiție imobiliară în zona str Câmpului. Astfel, potrivit documentațiilor din 2020 s-a aprobat posibilitatea de a construi pe o suprafață de aproape 1.400 mp dintr-un total de 8.000 mp, restul suprafeței urmând să fie alocată construirii de spații verzi și drumuri.

Nu în ultimul rând, socrii eruoparlamentarului, Vita Vasile Andrei și Vita Tatiana Tamara, prin firmele pe care le deţin; S.C. Vitacom Import-Export S.R.L., S.C. Inova Prime Green S.R.L., S.C. Inova Prime Blue S.R.L., S.C. Inova Prime Red S.R.L., S.C. Inova Prime Purple S.R.L., S.C. Inova Prime Orange S.R.L., S.C. Inova Prime Yellow S.R.L, construiesc un ansamblu imobiliar de în zona străzii Camil Petrescu din cartierul Bună Ziua. Primăria Cluj Napoca a aprobat schimbarea urbanistică a zonei din activități economice cu caracter industrial în zonă mixtă și zonă rezidențială pentru a facilita construcţia ansamblului. În schimbul acestor favoruri, există prezumţia că actualul edil în functie, Emil Boc, este mereu invitat la Ziua Live sau elogiat în ziarul Ziua de Cluj, al cărui patron este Rareş Bogdan. De asemenea, prin influenţa lui Rareş Bogdan, Emil Boc beneficiază de sprijin politic din Bucureşti.

Calin Mitică s-a apucat de afaceri imobiliare în Cluj-Napoca. Firma SC REMARUL BUSINESS CENTER controlată de acesta a lansat recent un plan de dezvoltare imobiliară în zona industrială din apropierea Gării Cluj-Napoca. În plan apar blocuri cu înălțimi de până la 100 de metri, deşi limita impusă în certificatul de urbanism impune, în această zonă, o limită de 20 de metri.

 De asemenea, Ministerul Transporturilor a făcut publică lista cu persoanele fizice şi juridice care vor fi expropriate pentru construcţia metroului din Cluj-Napoca. Pe listă se regăseşte şi Rareş Bogdan: “Printre cei care vor primi bani de pe urma exproprierilor care urmează să se facă în Cluj-Napoca pentru proiectul metroului se numără şi Rareş Bogdan sau familia milionarului Ovidiu Turcu. Însă, cel mai mare beneficiar al exproprierilor este Primăria Cluj-Napoca, ce deţine cele mai multe proprietăţi. De asemenea, firmele Ursus, Kaufland, Universitatea Babeş-Bolyai figurează pe lista exproprierilor” relata Gazeta de Cluj într-un alt articol. 

Triunghiul de interese Rareş Bogdan-Călin Mitică-Emil Boc este unul evident şi aduce beneficii tutror celor implicaţi şi apropiaţilor acestora.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.