Consilierul județean PSD, Laurențiu Oprea, a primit într-un singur an 14 apartamente în Cluj-Napoca. Până nu demult, acesta se prezenta drept cel mai sărac consilier. Totuși, o schimbare suspectă și majoră se petrece în 2019, an în care potrivit declarației de avere, s-a pricopsit cu 14 apartamente în Cluj-Napoca.

În declarația de avere, Laurențiu Oprea precizează că a obținut apartamentele prin „donație”, fără să dezvăluie cine i le-a donat. Sursele Actual de Cluj au informat că donația ar fi venit din partea fiului, un tânăr care lucrează, împreună cu soția sa, la Aeroportul Cluj.

În fiecare an, Laurențiu Oprea și-a depus conștiincios declarația de avere din care reiese că nu a avut niciun loc de muncă, că nu a deținut proprietăți și nici venituri semnificative, cu excepția indemnizației de consilier județean.

La capitolul interese, precizează că este asociat într-o firmă de „dezvoltare și promovare imobiliară”, SC Reider Plus SRL, înființată în 2009 dar cu activitate suspendată din 2013.  În tot acest interval, consilierul sărac n-a declarat dividende sau venituri suplimentare, nici salariu, ci doar indemnizația modestă de consilier, în valoare de aproximativ 900 lei/lună.

A vrut să intre în politică cu ”zero”

Laurențiu Oprea recunoaște că are apartamentele de la fiul său, dar spune că acestea au fost pe numele său înainte de a intra în politică, și că acum n-a făcut decât să și le ia înapoi.

„În 2010 când am decis să intru în politică eu aveam aceste apartamente deja de 7 ani. Am decis să le transfer pe numele copiilor (un băiat și o fată – n.red), ca să intru în politică cu zero”, a declarat Laurențiu Oprea pentru Actual de Cluj.

Întrebat de ce a considerat că e necesar să intre cu „zero”  în politică, Laurențiu Oprea a răspuns că: „așa mi s-a părut normal”. În același context, el a adăugat că subiectul cu apartamentele sale este de fapt unul foarte vechi, având în vedere că le deține încă din 2003, pe vremea când avea funcția de comisar la Garda Financiară.

La momentul respectiv, în presă (Evenimentul Zilei), a apărut un articol fulminant, în care se sugera că apartamentele lui Oprea ar fi fost obținute ca mită, din calitatea sa de comisar al Gărzii Financiare. „În 13 august au scris despre mine, cum se poate ca eu comisar la Gardă să am atâtea apartamente. M-au făcut în fel și chip (…)”, relatează consilierul județean.

Nu e clar dacă a fost dat afară de la Garda Financiară din pricina acestui scandal, sau dacă a ales să plece singur, cert este că în următorul an, în 2004, Laurențiu Oprea nu mai avea acest loc de muncă. El spune pentru Actual de Cluj că a considerat că locul de muncă de la Garda Financiară nu-l avantaja.

„Am început să mă ocup de construcții, iar locul de muncă mă ținea în loc, nu renta”, a explicat Oprea pentru Actual de Cluj.

Întrebat de ce nu figurează în declarațiile de avere cu firme sau venituri din firme, el a răspuns: „am construit pe persoană fizică”, de parcă veniturile încasate astfel nu ar trebui declarate.

În privința încă unui aspect Laurențiu Oprea se contrazice singur. El susține că și-ar fi construit singur apartamentele, dar în același timp spune că aceste apartamente sunt împrăștiate în imobile diferite, din zone diferite. „Apartamentele sunt și în Zorilor, în Gruia, în Dorobanților. Le-am construit în 2003”, spune Oprea.

Pentru una dintre parcele ar putea invoca o justificare. Consilierul Județean reamintește că în perioada Gheorghe Funar a fost fericitul beneficiar al unei parcele, în regim de concesiune, în Zorilor (zona Cireșilor).  Aici a dezvoltat un imobil, mai târziu și o casă de locuit.

Le-am luat înapoi de la copii pentru că n-am încredere în ei

De ce și-a luat înapoi apartamentele în 2019? Oprea răspunde că și-a dat seama că nu mai prinde mandat de consilier județean și că, oricum, nici nu are încredere în copii.

„Acum că tot termin cu politica am zis să iau apartamentele înapoi. Nu mai vreau să le las la copii pentru că nu am încredere în ei. Am mai avut eu un prieten care tot așa a dat ce a avut și s-a trezit fără nimic”, a spus Laurențiu  Oprea pentru Actual de Cluj.

Sursa: Actual de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here