Duminică seară, 7 februarie, avocatul Radu Chirilă a fost ales în funcția de președinte al USR Cluj, în cadrul alegerilor din filiala județeană. Fostul senator de Cluj Mihai Goțiu a fost ales vicepreședintele filialei județene, potrivit presei clujene. În Biroul Județean au apărut alături de Mihai Goțiu și numele altor trei vicepreședinți. 

Cursa internă a USR Cluj s-a încheiat. După schimbarea conducerii pentru filiala USR Cluj-Napoca, duminică seara s-a schimbat și conducerea filialei județene. 

Avocatul Radu Chirilă a fost ales pe 7 februarie în funcția de președinte al USR Cluj în cadrul alegerilor din filiala județeană, iar fostul senator Mihai Goțiu a fost ales vicepreședinte.

La alegeri pentru funcția de președinte s-au înfruntat Radu Chirilă și Cătălin Sălăgean, care a deținut până acum șefia USR Cluj.

Chirilă a primit 112 voturi, iar Sălăgean 87 din partea membrilor USR, mai arată presa clujeană.

În cadrul alegerilor au fost desemnați și cei 14 membri ai Biroului Județean printre care și cei patru vicepreședinți: George Trif, Elena Muscă, Mihai Goțiu și Alexandra Oană.

Ceilalți membri sunt Ciprian Rigman, Alexandrina Hărănguș, Cătălin Sălăgean, Maria Rodilă, Mihai Vădan, Szasz Carol, Alina Meșter, Marius Todoran, Simona Laura Varga și Vlad Cristian.

Cine sunt vicepreședinții filialei județene USR Cluj

George Trif a studiat la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, unde și-a luat licența în studii juridice, după care a obținut o diplomă de master LLM în anul 2017 în Ungaria, la Debreceni Egyetem, în Dreptul Internațional și European pentru Afaceri. 

A fost vicepreședinte în marketing la ELSA, după care a activat ca stagiar în cadrul cabinetului individual al avocatului Chirilă Ioana, din Uniqa Cluj-Napoca. George Trif a fost editor și redactor la Revista juridică studențească și ulterior a activat în ELSA, fiind responsabil de elaborarea și implementarea strategiei financiare a evenimentului și de asigurarea fondurilor necesare dezvoltării.

Timp de trei ani și 10 luni a lucrat la Emerson Process Management, pe partea de administrație și management a contractelor IT, după care a activat în aceeași companie ca analist financiar. În prezent, George Trif activează ca și consultant în managementul activelor software.

“Experiența protestelor ultimilor ani m-a învățat că singurul mod de a putea face schimbări reale în jurul nostru este prin implicarea directă pe plan politic. Activismul civic trebuie aplicat și în acest domeniu dacă dorim ca idealurile pe care le reprezintă să producă efecte de lungă durată asupra societății.

Cred într-o Românie puternică și eficientă, aflată în slujba cetățenilor, în care statul de drept este respectat, iar legile sunt aplicate. Statul trebuie să fie organizat astfel încât birocrația să nu constituie o piedică în exercițiul drepturilor și libertăților persoanei și să garanteze egalitatea de șanse a tuturor. Progresul este necesar, dar nu cu costul demnității umane sau al mediului. Acesta se poate atinge doar prin simplificarea sistemelor de educație, sănătate, și asigurare socială, astfel încât serviciile livrate de stat să nu fie o luptă cu morile de vânt.

Cred că aceste obiective se pot atinge printr-o structură formată din oameni integri, care să se poată ține departe de influențele grupurilor de interese obscure care au bântuit scena politică românească dintotdeauna și care sunt capabili să colaboreze pentru binele societății. Traseul parcurs de USR până în acest moment îmi întărește convingerea că aceasta este comunitatea care își poate asuma aceste obiective și voi depune toate eforturile pentru a contribui la atingerea acestora.

Sunt dedicat orașului Cluj-Napoca, în care m-am născut, am crescut și unde mi-am întemeiat o familie. Cred că orașul are foarte mult potențial blocat de nevoia politicienilor de a-și asigura voturile pentru următorul mandat și avem nevoie de o administrație mai curajoasă în fața disputelor locale. Orașul se dezvoltă haotic, fără a asigura o repartizare echilibrată a serviciilor publice în toate cartierele, precum ar trebui să fie cele educative, de sănătate sau administrative. Mai rău, ne lipsește perspectiva de dezvoltare metropolitană a orașului, nu ne putem dezvolta ignorând comunitățile din imediata apropiere a orașului, dar nici pe cele mai îndepărtate.

În USR Cluj-Napoca coordonez activitatea Monitorului de Politici Locale, un grup de lucru în care se formulează propuneri de îmbunătățire a politicilor publice din oraș. Totodată, asigurăm monitorizarea autorităților locale, astfel încât acestea să acționeze în interesul cetățenilor. Dorim să implementăm o administrație suplă, automatizată și digitalizată, aflată în slujba cetățeanului”, a subliniat George Trif. 

Consilierul județean Muscă este vicepreședinte USR Cluj

Suceveanca Elena Muscă este consilier județean în cadrul CJ Cluj. A studiat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, obținând o diplomă de licență în Studii Europene și Relații Internaționale în anul 2002. 

Ulterior, în 2004, Elena Muscă a obținut o diplomă de master în Managementul Afacerilor Europene, tot în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. 

Elena Muscă deține un autoturism marca Volkswagen Golf (1994) și deține la Banca Transilvania două conturi curente – unul în euro cu sold 0 și un altul în lei al cărui sold este de 3,357.36 lei (la zi). Consilierul județean mai are un cont de credit la BT în valoare de 3,037.50 lei, deschis în anul 2015.

Elena Muscă activează ca și consilier parlamentar în Senat încă din anul 2017, potrivit declarației sale din cadrul Agenției Naționale de Integritate, de unde încasează anual suma de 47.300 lei.

Ca experiență, Elena Muscă a activat ca asistent manager la Cosmoprof Impex și ca manager, timp de doi ani, la compania clujeană Hyptonique Parfumerie al cărei administrator este Cherebețiu Corina Bogdana. De asemenea, Elena Muscă a mai fost expert în administrație publică, timp de un an, la compania de consultanță pentru afaceri și management ACZ Consulting. 

Din anul 2009 și până în prezent, Elena Muscă activează ca și consultant și project manager în proiecte europene pentru Centrul de Resurse pentru Comunitate Cluj-Napoca. 

Profesor de la Transylvania College, vicepreședinte USR Cluj

Alexandra Oană este membră USR din anul 2016 și Consilier Local în municipiul Cluj-Napoca din partea USR-PLUS. De peste 12 ani este profesor în Cluj-Napoca. La momentul actual predă la Transylvania College. 

Alexandra Oană a absolvit Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai, secția Română-Engleză și debutul în cariera didactică a avut loc la Liceul Avram Iancu, pe care și-l amintește cu nostalgie drept locul în care a început să se formeze ca profesor. 

“Am predat și în Liceul Onisifor Ghibu și Liceul Șincai, iar după 3 ani în sistemul de stat, interval ce mi-a permis înțeleg realitățile educației din România, am optat pentru învățământul privat, unde lucrez și acum.

Pasul spre politică l-am făcut în 2016 când am înțeles că, stând pe margine, nu reușim să schimbăm lucrurile care ne intrigă, macină și, în cele din urma, frustrează. Tot atunci am înțeles că, de fapt, nu politica e cea murdară. Murdari sunt cei care au făcut politică iresponsabil și egoist, promovând nepotismul, impostura și traseismul. Iar atunci când noi ne-am dat la o parte, dezgustați și dezamăgiți, nu am făcut altceva decât să le deschidem calea lor, către ce si-au dorit, poziții de putere din care iau decizii proaste ce ne afectează pe toți.

În 2016 am reușit crearea unei breșe în politica veche din România și, cu sprijinul cetățenilor, am dus în Parlament primul partid cu adevărat nou și reformist din țară. Acum, din nou cu sprijinul clujenilor, vom duce în administrația clujeană aleși locali ce înțeleg că politica nu e o cale de acces la funcții, putere și bani, ci actul de a te pune în slujba comunității, binelui colectiv și a interesului public. Clujenii au nevoie de transparență, debirocratizare și conectare a administrației la nevoile lor, atât în centrul orașului, cât și în cartiere. Măsura eficienței unei administrații nu o dă modul în care e întreținută piața centrală a urbei, ci felul în care arată aleea dintre două blocuri într-un cartier de la periferia acesteia.

În Consiliul Local voi lupta pentru un sistem în care școlile nu sunt de două feluri, de “centru” și de “cartier”, ci de un singur fel, școli cu învățământ de calitate, indiferent de norocul poziției lor pe harta urbei, în care universitățile și mediul de afaceri nu există în planuri paralele, ci colaborează în pregătirea studenților pentru economia viitorului, în care nimeni nu este lăsat în urmă și toți tinerii sunt încurajați să devină cetățeni activi si implicați, stimulați să își imagineze viitorul aici, în casa lor, si nu peste hotare.

Ca mulți alți clujeni, sunt mândră de municipiul nostru, ce are toate șansele să își consolideze poziția de reper pentru orașele din România, dar, la fel ca mulți alți clujeni, știu că mai avem cale lungă de parcurs până la orașul de 5 stele”, a declarat Alexandra Oană. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.