Călin Groza este noul consilier local USR Cluj-Napoca, după retragerea lui Arpad Sebesi. Clujean de origine, Groza este inginer și lucrează într-o corporație multinațională ca și consultant implementare sisteme informatice industriale.

Deputatul USR, Radu Molnar, a precizat că în partid, noul consilier local a fost responsabil de politici publice și a coordonat realizarea programelor de guvernare locală din județul Cluj.

„Una dintre prioritățile lui Călin în Consiliul local este creșterea capacității administrative și a performanței manageriale din administrația locală. Asta pentru că în ultimii ani Clujul a avut un grad de execuție de doar 35% al bugetului de dezvoltare! De două ori mai multe investiții au rămas doar pe hârtie. Și sunt păstrate acolo de la un an la altul, unele fără nicio intenție reală de implementare, pentru că dau bine la public”, a declarat Molnar.

Potrivit deputatului, Călin Groza vorbește despre contextul global al domeniilor de vârf, în care orașul Cluj concurează pentru atragerea investițiilor și forță de muncă înalt calificată.

„Primăria ar trebui să faciliteze înființarea de parcuri tehnologice-industriale private și  să dezvolte un nou parc industrial major în zona de est a municipiului, ultimii investitori mari în zonă fiind acum mai bine de 10 ani companiile din Tetarom II și III.

Iar în paralel cu toate astea, avem nevoie de formarea generațiilor care vor gestiona România de mâine. Însă de zeci de ani administrația PNL nu a construit nicio școală nouă în oraș, ci doar corpuri sau etaje suplimentare!

În PNRR în componenta pentru Educație sunt incluși 220 milioane euro pentru construcția a 110 creșe și 425 milioane euro pentru școli. Clujul nu are voie să rateze această oportunitate unică.

Acestea sunt câteva dintre prioritățile lui Călin Groza în Consiliului Local, unde va activa și în Comisia de buget. Vă invit sa îi vizitați pagina de Facebook pentru a fi la zi cu activitatea din Consiliul Local Cluj-Napoca”, a concluzionat deputatul Radu Molnar.

Citește și: Deputatul USR-PLUS, Radu Molnar, critici la adresa liderului AUR: „A învățat că școala nu-i de el”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here