În urma declarației lui Ioan Aurel Pop, scriitorul clujean Vasile Gogea își arată susținerea față de șeful Academiei Române. Vă redăm integral postarea acestuia:

”În absența oricăror probe minimal concludente, subscriu fără ezitare Declarația Profesorului Ioan-Aurel Pop în legătură cu mîrșăvia incalificabilă pusă la cale de mutanții holocaustului axiologic – mai toxic și cu efecte mai durabile în timp chiar decît bombardarea Hiroșimei – comis de comunism.

Cunosc, din proprie experiență cum puteai să fi trecut pe listele de „atenție” ale fostei DIE (Direcția de informații externe a fostei Securități comuniste): doar pentru că am primit din Franța cărți (precum memoriile lui Raymond Aron sau pentru că „am primit pentru completare formulare de la International Biographical Center – cunoscută a fi oficină a serviciilor de spionaj engleze” (am citat din dosarul personal de urmărire informativă, D.U.I. „Oșanu” 3357, adresa nr. 0018033/7 februarie 1989) am fost „luat în supraveghere informativă” de U.M. o544 din București și U.M. 0647 din Iași (făcîndu-se legătura cu Liviu Antonesei). Toate documentele legate de aceste „verificări” se află încă în arhivele D.I.E/S.I.E. Ar putea fi „folosite”, la „o adică”, trunchiate, scoase din context, (re)interpretate tendențios etc.

Sînt, de asemenea cu totul de acord cu poetul și disidentul Dorin Tudoran care notează, cu directă referire la acest „caz”: „Desecretizate ar trebuie să fie nu doar asemenea liste, ci și dovezile colaborării celor listați cu Securitatea. Altfel, clarobscurul va continua să-i apere pe vinovați și să-i nedreptățească pe nevinovați.

Am impresia, deloc liniștitoare, că C.N.S.A.S. se transformă, împotriva menirii lui, într-un fel de D.N.A. „ocult”. Cred că Academia Română, Universitățile, uniunile de creație, intelectualii lucizi și onești ai acestei țări ar trebui să ia atitudine deschisă și fermă împotriva acestor atacuri imunde care echivalează cu niște „crime în oglindă”””, scrie pe blogul personal scriitorul Vasile Gogea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here