sursă foto - captură video

Poetul Mircea Dănescu a postat o filmare cu el, recitând o scrisoare compusă la adresa lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Raed Arafat.

Scrisoarea a III-a către șahinșahul de la Cotroceni

„Domnule Klaus Iohannis, după ce am afirmat despre dumneata că ești la fel de inteligent ca un dulap săsesc, am revenit, cerându-mi scuze dulapului pentru nedreapta-mi comparație.

În afara frumuseții arhaice, un dulap are încărcătura simbolică a generozității față de cel flămând, sentiment izgonit din magazia dumitale sufletească și din retorica prezidențială producătoare de baloturi de suficiență și câlți.

Obiceiul strămoșilor iohannieni de a da afară micii negustori și târgoveții valahi din cetatea Sibiului, înainte de apusul soarelui, să le fie sașilor somnul lin și porților zăvorâte, văd că le-ați extins în această iarnă dând afară românii din piețele românești chiar în timpul zilei!

Nu-i de mirare că un lucru nevolnic, atât de bine făcut, i-a entuziasmat și pe semi-ungurul Ludovic Orban, și pe arabul fugit de acasă Raed Arafat, ca să nu-l mai pun la socoteală pe Tătaru Nelu, răspunzător de număratul morților la ora micului dejun.

Pe cât sunt de fericit că prin venele copiilor mei curge și puțin sânge înmiresmat de stepele cazace și de pusta maghiară, chestie care le-a mlădiat caracterul, pe atât sunt de trist că alergia mea la naționalismul grobian și scârbalvnic nu mă scutește de pedeapsa de a-mi aminti că sunt român când văd disprețul neamțului pentru țăranul valah, care nu mai are loc în propria-i țară.

Vechea ură a lui Lenin față de micul producător care ar submina comunismul, s-a întors, iacă-tă, ca un boomerang jalnic în mâna dumitale, speriat, nu cumva băbuțele din târguri și piețe să arunce în aer supermarketurile cu papornițele lor burdușite cu explozive de arbacic și leuștean!

Mă întreb dacă această tentativă de stârpire a micilor producători români ține de ticăloșie sau de prostie.

Dacă ne gândim că acum un an, diaspora, cu rădăcini în satele românești, și-a somat rudele rămase în țară să vă voteze, de data asta părinții umiliți o să-și cheme în ajutor copiii plecați, să vă execute cu tăișul buletinelor de vot slugile și lingăii care vă cântă-n strună.

Ai fi dumneata mândru de sparangheliada pe care-ai lansat-o nu de mult, (…) dar teamă-mi e că dacă o să te mai joci în continuare de-a șahinșahul cu tarabagiii amărâți din bazarele românești, ‘or să iasă monarhii ortodocși din adormire, cu rogojinele aprinse-n cap, să-ți cânte prohodul de Crăciun sub ferestrele palatului.”

Vezi video AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here