Temperaturile tot mai scăzute din ultimele săptămâni i-au determinat pe clujeni să-și pornească instalațiile de căldură și apă caldă. Centralele termice pe gaz, pe curent sau pe lemne, pompele de căldură sau panourile solare au în spate o instalație complexă, cu tubulaturi supuse unor temperaturi și presiuni ridicate. 

Din nefericire, din cauza uzurii morale, dar mai ales a celei fizice, respectiv a materialelor de proastă calitate, a îmbinărilor neetanșe sau a sudurilor neprofesionale, țevile care compun aceste instalații termice încep, în timp, să curgă.

Pentru a remedia această problemă des întâlnită, specialiștii în instalații recomandă o înlocuire a tubulaturii cu țevi de calitate superioară, din materiale rezistente și durabile.

Găsești mai jos Top 3 categorii de țevi din oțel, capabile să ofere un plus de siguranță și confort căminului tău

1.     Țevile din oțel laminate 

De departe, cele mai fiabile și apreciate țevi din oțel sunt cele trecute prin procesul tehnologic de laminare, procedură care le conferă o rezistență deosebită în cazul temperaturilor și presiunilor extrem de ridicate. Ele au o durată de viață îndelungată, care poate ajunge, fără probleme, la peste 50 de ani. Special fabricate și testate, țevile din oțel de la Tevi-laminate.ro reprezintă o alternativă demnă de luat în seamă. Turnate fără lipitură de sudură, respectiv laminate la cald și dublate, în procesul de prelucrare, de o tratare la rece, aceste țevi beneficiază de o robustețe și rigiditate remarcabile. Le poți folosi pentru realizarea oricărei instalații casnice, dar și la sisteme industriale, în distribuția apei și a gazelor naturale, etc. 

2.     Țevile din oțel zincate (galvanizate)

Pe locul al doilea în topul țevilor de calitate sunt cele din oțel acoperite cu un strat de zinc la interior și exterior, tratament care le conferă o protecție suplimentară foarte eficientă împotriva coroziunii. Conform specificațiilor tehnice, aceste țevi pot transporta diverși agenți termici, reci sau calzi, cu o presiune maximă de 50 bari. Datorită atuului lor forte nu ruginesc, au o durată de viață cuprinsă între 25 și 30 de ani și pot fi folosite în domenii extrem de variate. Spre deosebire de cele laminate, procesul de galvanizare a țevilor din oțel este unul mai puțin costisitor, motiv pentru care și prețul de achiziție al acestora este unul accesibil.

3.     Țevile negre din oțel

Țevile fabricate din oțel carbon sunt, datorită raportului calitate-preț, cele mai comune țevi de oțel folosite de români în instalațiile din propria gospodărie. Deși sunt nezincate, ele au o calitate destul de bună, garanția oferită de producător fiind una de cca. 15 ani. De altfel, în procesul de fabricație, țevile negre sunt supuse probelor de presiune, pentru a se verifica calitatea si rezistenta sudurilor. 

Fie că vrei să-ți înlocuiești unele conducte, fie că vrei să schimbi cu totul tubulatura instalației termice proprii, este important să analizezi toate variantele existente pe piață și să o alegi pe cea care ți se potrivește. Poți apela și la părerea unui specialist, care-ți va putea oferi informații avizate și detaliate cu privire la utilitate, rezistență și preț. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.