George Nica, procuror militar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dezvăluit la „Marius Tucă Show”, numele șoferului de la SPP care conducerea maşina ministrului Lucian Bode. Procurorul militar George Nica susţine şi faptul că, în momentul primirii dosarului, la patru zile după accident, nu exista nicio audiere a celor implicați. „Am avut dosarul fix o zi, a doua zi mi-a venit ordonanţă de preluare a cazului!”, afirmă procurorul.

„Subofiţerul care era la volanul VW Touareg de la SPP, am reţinut numele de Lupu, parcă şi Nicolae este prenumele, nu mai reţin exact. Dosarul a fost la mine exact o zi”, mai afirmă Nica. După o zi, procurorul general Gabriela Scutea a preluat dosarul la PÎCCJ, iar de atunci nu mai există nicio informaţie despre acest caz, însă au apărut numeroase suspiciuni de muşamalizare.

Procurorul militar a mai devoalat şi faptul că, la preluarea cauzei, nu exista la dosar nicio audiere ai celor implicaţi. Totodată, acesta susţine că SPP nu a raportat Parchetului Militar accidentul, deşi avea obligaţia să facă imediat acest lucru.

M.Tucă: SPP v-a informat în legatură cu incidentul?

G. Nica: Până la preluarea cauza Parchetul nu a informat referitor la cauză.

M. Tucă: La câte zile dupa a venit dosarul? Accidentul a fost pe 30 august 2020.

G. Nica: Dosarul a ajuns pe 3 septembrie 2020. (…) La poliţie nu s-au efectuat alte acte de urmărire penală, audieri de martori, audierea făptuitorului, audierea persoanelor vătămate.

M. Tucă: Exista o declaraţie a ministrului Bode în acest caz?

G. Nica: Nu, nicio declaraţie nu era la dosar.

Citește și: Noi imagini cu accidentul ministrului Transporturilor. Limuzina lui Bode a gonit pe contrasens cu girofar

Dosarul accidentului rutier în care a fost implicat Lucian Bode, trimis la Parchetul Militar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here