foto - profimedia/mediafax

Începând de astăzi, 10 februarie, în județul Cluj vor fi operaționale alte 10 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19, pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca. Acestea fac parte din cele 180 de fluxuri care urmează să fie deschise la nivel național.

Astfel, la Cluj-Napoca vor fi 6 fluxuri separate dispuse la Școala Generală „Iuliu Hațieganu” și la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, exclusiv pentru vaccinarea cu AstraZeneca, la fel câte unul în Huedin, Florești, Chinteni și Mociu.

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de astăzi și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, acest tip de vaccin fiind recomandat pentru 18-55 ani.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro

Reamintim că în județul Cluj erau înființate în prezent 12 centre de vaccinare cu 14 fluxuri. Tot pe raza județului sunt 3 centre ale Ministerului Apărării Naționale și că pe lângă aceste puncte, au mai fost vaccinați peste 2000 de vârstnici din centrele rezidențiale. Începând cu data de 25 ianuarie, a început administrarea rapelului personalului medical. La începutul săptămânii pe raja judezului au fost vaccinate 29.037 de persoane și au fost semnalate 126 de reacții adverse minore. În ceea ce privește dozele distruse, în prezent la Cluj este o anchetă în desfășurare, 234 de doze nu mai pot fi utilizate deoarece temperatura frigiderului în care acestea erau depozitate a crescut “peste noapte” la 21°C pe data de 17 ianuarie. Aceste doze erau destinate personalului medical încadrat la prima etapă, în prezent se așteaptă avizul Direcției de Sănătate Publică pentru distrugerea definitivă a acestora.

Locuri libere pentru programare la vaccin

Prefectul interimar Irina Munteanu a transmis că cetățenii clujeni se pot programa pentru vaccin.

Potrivit prefectului interimar, sunt 60 de locuri libere/flux de vaccinare, zilnic.

Citește și: Cinema Victoria din Cluj își redeschide sălile, intrarea este liberă

2 COMENTARII

  1. Locuiesc in cluj-Napoca am peste 65 de ani si nu reusesc sa ma programez pt vaccin desi incerc acest lucru din 22 ianuarie deoarece nu sunt locuri.Cum pot rezolva aceasta problema?

  2. Locuiesc in cluj-Napoca am peste 65 de ani si nu reusesc sa ma programez pt vaccin pt ca nu sunt locuri.Din 22 ianuarie tot incerc.Cum pot rezolva problema?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here