Ca urmare a relaxărilor ce urmează a fi făcute de la 1 iulie privind deschiderea talciocurilor și târgurilor, Oserul, celebra piață de vechituri a Clujului, se va deschide.

„Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1, conform Agerpres.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru”.

„Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a adăugat Cîţu. 

După ce „relaxările” din 1 iunie au ocolit Oserul, primarul Emil Boc a declarat, în urmă cu o săptămână, că „și-a făcut un obiectiv special” din redeschiderea târgului și că a obținut promisiuni că de la 1 iulie talciocurile vor fi cuprinse în noile relaxări.

„Am discutat la cele mai înalte niveluri ale statului român – prim-ministru, până la ministrul de Interne și alți oficiali și m-au asigurat că, în Hotărârea de Guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie, se va permite redeschiderea târgurilor și a oserului”, a spus Emil Boc.

Talciocurile și târgurile nu au făcut parte până acum ariile vizate de relaxări. Înainte de ca restricțiile pandemice să apară, Oserul se desfășura cu predominanță în zilele de sâmbătă a săptămânii.

citește și: Emil Boc vrea să deschidă Oserul începând cu 1 iulie

sursa: Noi relaxări de la 1 iulie. Se deschide Oserul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here