Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a anunțat în ședința de Guvern de marți, desființarea a 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială.

„În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a scris ministrul pe Facebook, potrivit Mediafax.

Năsui spune că modul de promovare al turismului trebuie reformat. „Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale”.

sursa: observatornews.ro

citește si: Ministrul Economiei: „Marţi lansăm schema de despăgubire pentru industria HoReCa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here