sursă foto - adevarul.ro

Mobilizarea pe autostrada A10 Sebeş-Turda indică faptul că se încearcă o deschidere a circulației rutiere până la 1 decembrie 2020.

Pe lângă lucrările de asfaltare, realizate de patru firme, până seara târziu la lumina proiectoarelor, a început şi trasarea marcajelor rutiere. Primul marcaj a fost realizat între podul de peste râul Mureş şi podul peste râul Ampoi, în zona nodului rutier Alba Iulia Sud.

În paralele se trasează premarcajele pe cei 15 kilometri care au deja toate straturile de asfalt, urmând ca ulterior să fie făcute marcajele propriu zise. Dacă vremea o să fie bună în circa o săptămână s-ar putea realiza marcajele pe tot lotul.

De asemenea, se aşterne balast stabilizat la Oarda, ultima porţiune rămasă neasfaltată dintre Sebeş şi Alba Iulia Nord. Firma Elis Pavaje a început să aştearnă vineri dimineaţă balast stabilizat pe calea 2 (sensul de mers Turda-Sebeş), în zona Oarda, iar de joi a fost mutată aici şi o echipă de muncitori de la firma BAXCOM pentru a realiza mai repede zidul de sprijin de pe calea 1. 

Realizarea acestui zid este obligatorie pentru a se putea aşterne balastul stabilizat şi pentru a se putea instala mai târziu panourile antifonice. Se estimează că vineri vor fi realizate ultimele tronsoane ale zidului de sprijin din zona gabioanelor de la Oarda.  

Este tot mai clar că antreprenorul Pizzarotti împreună cu CNAIR forţează o deschidere a circulaţiei rutiere pe lotul 1 până la 1 decembrie 2020, de Ziua Naţională a României. Dacă nu se pot organiza manifestări ca în alţi ani, se doreşte marcarea evenimentului prin finalizarea lotului 1, la care s elucrează de 4 ani. 

Surse neoficiale susţin că la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, se va şti clar dacă tronsonul va putea fi deschis la 1 decembrie.

sursă – adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here