Nicuşor Dan, a venit săptămâna trecută la Cluj pentru a se întâlni cu persoanele care împărtăşesc aceleaşi idei. Aproape 100 de oameni au dorit să îl întâlnească. În 17 august, liderul USR alături de echipa sa şi de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile clujene au fost invitaţi la Cinema Dacia să se organizeze în filiala locală a USR.

 

Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din acest an. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, care a luptat pentru păstrarea unor monumente istorice din capitală şi pentru disciplină urbanistică, s-a transformat anul trecut în partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Deoarece au avut un succes în primăvară la alegerile din Bucureşti, conducătorii s-au gândit la o extindere la nivel naţional.

 

USR va sancţiona Guvernul dacă nu se va ţine de promisiuni

La alegerile parlamentare, Nicuşor Dan şi-a propus un scor naţional de 10%, astfel încât formaţiunea pe care o conduce să aibă un cuvânt de spus în formarea guvernului viitor. La Realitatea FM Cluj, liderul USR a spus că organizaţia nu vrea să participe la o alianţă clasică, ci doresc să îşi impună principiile noului cabinet şi să vegheze la respectarea lor. Menţionează de asemenea că dacă Guvernul nu se va ţine de promisiuni, îl va sancţiona.

USR vrea ca sistemul electoral să nu fie prohibitiv cu cei care vor veni noi în politică, şi o administraţie eficientă care să aibă proceduri cât mai simple pentru rezolvarea problemelor locuitorilor. Organizaţia vrea transparenţă şi se gândeşte la o metodă online prin care să fie postate toate achiziţiile publice pe site. De asemenea, se vrea ca investiţiile să fie rezonabile, atât la nivel mare, cât şi la nivel mic, corelate cu nivelul de calitate a vieţii definit de Uniunea Europeană, un program de infrastructură naţional, depolitizare în administraţia publică, în special depolitizarea educaţiei şi sănătăţii.

Totodată, Nicuşor Dan specifică că educaţia trebuie să fie corelată cu piaţa muncii, iar pentru actul medical trebuie să existe proceduri, care să fie unitare în toate colţurile ţării.

”Sunt lucruri normale cele pe care le cerem, aşteptate de români, de aici şi acest conflict care există între societatea civilă şi partide”, a afirmat Dan.

USR a fost atacat de ceilalţi politicieni pe tema lipsei unei doctrine. Nicuşor Dan a explicat că nu a vrut ca oamenii să se separe pe ideologii, şi în USR sunt bineveniţi şi oameni de stânga şi de dreapta şi conservatori şi progresişti. Însă totuşi precizează că dacă partidul va fi unul de succes, se vor separa pe ideologii.

Despre fondurile pentru viitoarea campanie pentru europarlamentare a USR, Nicuşor Dan este optimist că banii vor veni, susţinându-şi ipoteza cu ceea ce s-a întâmplat în campania sa pentru Primăria Bucureşti, unde au fost oameni cu bani care au făcut donaţii şi s-au strâns peste 30.000 de euro.

USR 2

USR se fereşte de oamenii care au probleme penale

Nicuşor Dan a subliniat că vrea ca USR să fie un “partid – umbrelă”, la care să adere oameni competenţi, indiferent de orientarea politică. Spre deosebire de alte partide, USR se fereşte de oamenii care au probleme penale şi îi refuză din start pe cei care au făcut politică în marile partide, în schimb sunt primiţi oamenii care au înfiinţat mici partide ale societăţii civile. Membrii de partid fie au fost invitaţi de conducerea uniunii, fie au venit spre USR completând adeziuni. Această metodă se aplică şi la Cluj.

Cel ce este responsabil de extinderea partidului este consilierul local la Sectorul 3 Bucureşti, Stelian Ene, a explicat cum s-au desfăşurat lucrurile la Cluj. Aici, nu există încă o organizaţie de partid, ci doar un grup de iniţiativă, unde între 150-200 persoane au semnat adeziuni, însă USR a primit doar 100, printre care şi oameni care au fost invitaţi în partid.

”Între 1 şi 15 septembrie îi vom invita la Biroul partidului şi se vor putea constitui ca organizaţie. Noi nu vom impune de la centru niciun şef de partid, niciun candidat pentru parlamentare, pentru că în USR nu se vor lua decizii de sus în jos, ci de la bază. Avem însă dreptul să tăiem unele nume de pe listă, dacă există suspiciuni în ceea ce priveşte persoana respectivă”, a explicat Ene.

Deocamdată cei din grupul de iniţiativă nu sunt membri USR, dar urmează, spun aceştia. Singurul care a fost ferm şi a menţionat că îşi doreşte să facă parte din noua filială USR de la Cluj a fost Bogdan Bob Rădulescu. Elek Levente de la Asociaţia pentru Protecţia Urbanistică a Clujului a spus doar că va fi membru USR, dar că nu îşi doreşte să facă parte din structura de conducere.

1 COMENTARIU

  1. Cu acest fluturas, PCR (PSD) se „mandreste”, dar, oare cati au mai intrat in barou, fara examen? Cine incurajeaza fapta plagiatorului? Culmea, chiar un academician care il vedem aproape zilnic la „Romania TV”, unul din posturile de televiziune ale PSD-lui, declarand: „SA VEDETI, CA DESI PONTA E PEDEPSIT, VA AVEA SUCCESE!” Sa fie aceasta replica, o amenintare, asa cum ne-am obisnuit cu Ponta si al sau aliat, Putin?

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1152786784788589&set=p.1152786784788589&type=3&theater

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here