Vești bune legate de campania de vaccinare. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență, a anunțat astăzi că există posibilitatea vaccinării oamenilor care nu sunt incluși în această etapă. Condiția este să rămână vaccinuri nefolosite.

„Intenția colegilor de la comitet (n.r. – Comitetul de coordonare a vaccinării) este să nu se piardă nicio doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești. Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în mai multe țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii” a declarat Arafat pentru DigiFM.

Astăzi, 15 ianuarie, a început a două etapă a campaniei de vaccinare care include persoanele cu vârstă peste 65 de ani, persoanele care sunt la risc și lucrătorii în domenii cheie. Începând cu ora 15:00, oamenii se pot programa pentru a li se administra vaccinul împotriva Covid 19. Programarea se face pe platforma oficială și va începe de luni, 18 ianuarie.

Odată programate, persoanele au responsabilitatea de a se prezența pentru a primi doza de vaccin. Există totuși posibilitatea ca unii să se răzgândească. Într-o astfel de situație, Arafat dorește să folosească vaccinurile rămase pentru a imuniza alți cetățeni, chiar dacă aceștia nu sunt incluși în etapa a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here