În cadrul Consiliului Informal al Miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bucureşti, România a propus Ungariei să semneze un document de colaborare pentru viitorul tren de mare viteză pe traseul dintre Budapesta, Cluj și București.

Proiectul construirii infrastructurii feroviare pentru un tren de mare viteză care să asigure legătura între cele două capitale s-a aflat pe agenda consultărilor ce au avut loc între secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea şi o delegaţie ungară condusă de Laszlo Mosoczi, secretarul de stat în Ministerul Inovării şi Tehnologiei.

Pe agenda întâlnirii au fost subiecte care au vizat proiectele de infrastructură de transport de interes pentru ambele părţi, precum proiectul construirii infrastructurii feroviare pentru un tren de mare viteză care să asigure legătura între capitalele celor două ţări, Bucureşti şi Budapesta.

“Reprezentaţii români şi ungari au convenit semnarea, în viitorul apropiat, a unui document de colaborare la nivelul celor două ministere cu privire la realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea liniei feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Budapesta, precum şi continuarea discuţiilor la nivel de experţi dedicate acestui proiect”, a precizat conducerea Ministerului Transporturilor.

Sesiunea informală de la București s-a concentrat asupra îmbunătățirii conectivității și coeziunii prin intermediul rețelei TEN-T. Concluziile sunt că realizarea unei rețele transeuropene de transport extinsă şi conectată va contribui la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea și conectivitatea tuturor regiunilor UE, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investițiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziția către o mobilitate prietenoasă cu mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here