Licitația pentru ”Drumul Apusenilor” a fost adjudecată pentru suma de 105 milioane lei, fără TVA.

Primul tronson de la Beiuș la Stâna de Vale la Coada Lacului, de 43 de kilometri, a fost adjudecat cu 84 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 12 kilometri, se întinde de la Remeți la Valea Drăganului, până la limita de județ cu Clujul şi a fost adjudecat pentru 21 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de asocierea formată din SC Drumuri Orășenești, MBS Group, Aqaucons SRL, D’agostino Angelo Antonia Consructioni Generali SRL. 

„Termenul pentru semnarea contractului: 25 februarie 2019, în cazul în care nu avem contestaţii. Termenul de execuţie a lucrării, 6 luni proiectare, 24 de luni execuţia lucrării”, a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. 

Finanțarea pentru reabilitarea celor două tronsoane este asigurată cu fonduri europene, ca parte din Traseul Regional Transilvania-Nord. 

Firma MBS Group este legată de afacerile politicianului clujean
democrat Gabriel Silagyi.

Peste 100 de societăți comerciale au cerut insolvența companiei MBS Grup, patronată de turdeanul PDL, Gabriel Silagyi. Potrivit DNA Cluj, firma MBS Grup era implicată într-un dosar penal.

Consilierul local PD-L din Turda, Gabriel Silagy, a câştigat un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare.

Majoritatea licitaţiilor cîştigate de firma lui Silagyi au fost organizate în mandatul Sorinei Plăcintă. Într-un interviu televizat, Plăcintă a declarat că a „moştenit” un referat de necesitate de la predecesoarea sa de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Firma lui Gabriel Silagyi a câştigat construirea a şase din cele şapte patinoare artificiale realizate în ţară cu bani de la Compania Naţională de Investiţii pe vremea când compania era coordonată de Elena Udrea, fiecare dintre acestea fiind evaluate la 150.000 de euro. Cu toate acestea, sursele GSP susţin că un asemenea patinoar nu ar avea cum să coste peste 40.000. În plus, MBS Group Turda SRL a mai cîştigat peste 10 milioane de euro din construcţia patinoarului olimpic din Braşov, deşi, iniţial, acesta fusese evaluat la doar 8 milioane. Lucrările au fost atribuite de ministerul Dezvoltării, condus la acea dată de Vasile Blaga.

Până la data la care a devenit consilier local la Turda, firma lui Silagyi avea la activ o singură investiţie majoră în sport, bazinul de la Oradea, care a costat 4 milioane de euro.

În plus, MBS Group Turda SRL face parte din consorţii care reabilitează mai multe drumuri judeţene în zona Clujului şi a Transilvaniei. Succesul lui Silagyi poate fi pus atât pe seama fulminantei cariere a soţiei sale, Nataliei Valeria Silagyi, devenită peste noapte expert evaluare-examinare la Direcţia de Implementare Programe PHARE CES din cadrul Ministerului Dezvoltării. Patru consilieri liberali, locali şi judeţeni, au făcut plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Braşov. Tunul de la Braşov nu este singular, costul unui astfel de patinoar fiind de aproximativ 150.000 de euro, dar a fost pus sub semnul îndoielii, el fiind furnizat de MBS Group, care îl achiziţiona de la o altă societate, Vest Sport, aparţinând aceluiaşi Gabriel Silagyi.

În data 27.02.2014 Consiliul Județean Cluj a înregistrat la Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Cluj, unde a fost constituit dosarul nr. 24/P/2014, o plângere penală împotriva persoanelor juridice SC MBS GROUP SRL Turda, SC ALFA ROM SRL Satu Mare și NEMZETKOZI BETONUT KFT Budapesta și a persoanelor fizice vinovate pentru executarea necorespunzătoare a proiectului având ca obiect «Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele-Prislop-Ic Ponor» (ce include și drumul județean care trece prin localitatea natală a fostului prim-ministru Emil Boc, Răchițele), în cadrul Programului Operațional Regional, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Însă procurorii nu au trimis în judecată pe niciun reprezentant al firmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here