Senatorii au decis să schimbe o serie de prevederi din Legea taximetriei în sensul în care vehiculele cu maxim 9 locuri vor putea fi folosite în regim taxi.

Inițiativa legislativă a fost depusă de senatorii PSD Daniel Butunoi, Dan Manoliu, Gheorghe Marin și Vasilică Toma.

În aceste condiții, definiția taxi devine: „Autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depăşeşte 3,5 tone, care, pe baza autorizaţiei taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi.”

Inițiatorii susțin că modificarea se face pentru a asigura un regim concurențial echilibrat și stabilirea în regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban.

„Această modificare e necesară pentru a da posibilitatea organelor de control să eficientizeze acţiunile de depistare şi sancţionare a activităţilor ilegale de transport public de persoane, contra cost, efectuate cu autoturisme.”, se arată în expunerea de motive. Pentru a fi adoptată, modificarea definiției autoturismelor ce pot efectua transport în regim de taxi trebuie să treacă și de votul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here