Consiliul Județean (CJ) Cluj a început lucrări de asfaltare pe drumul județean 103G (DN75) Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii. Este vorba despre un sector de drum în lungime de 3,67 km, cuprins între kilometrul 27+300 și kilometrul 30+970.

„Pe lângă asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, importanța lucrărilor e dată de faptul că acest tronson de drum asigură locuitorilor din zonă un acces rapid și facil la DN75, spre municipiul Turda. La fel de important e și faptul că lucrările vin în întâmpinarea numeroșilor turiști care vizitează zona de mare atracție pe care o constituie rezervația naturală Cheile Turzii” a declarat președintele CJ, Alin Tișe.

În această etapă a lucrărilor a fost deja asfaltat un sector de drum în lungime de aproximativ 1 km. Având în vedere condițiile meteorologice extrem de favorabile, lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, fapt pentru care se preconizează o finalizare rapidă a acestora.

În prealabil au fost executate lucrări pregătitoare privind refacerea sistemului rutier în zonele afectate: spargerea dalelor de beton deteriorate, plombări cu beton asfaltic și burdușiri. Alături de turnarea de covor asfaltic, proiectul prevede realizarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și podețelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here