Eveniment de cascadorii râsului duminică, 4 februarie, în faţa unui bar din localitatea gherleană Buneşti! Anunţat de o familie, care lucrează pentru el, că un cunoscut de-al acesteia vrea să-şi bată un nepot, secretarul s-a hotărât – asemeni lui Superman – să intervină în slujba Binelui. Aşa că a organizat un „comando”, împreună cu angajaţii săi, şi după o cursă contratimp cu maşina, l-a surprins pe insul „periculos” – un bucătar pensionar, de 65 de ani – taman când acesta se interesa într-un bar unde-şi poate găsi nepotul. L-a placat „la timp”, călărindu-l în noroi, timp de douăzeci de minute, până a apărut şi poliţia din zonă!

 

Vădan, adevărată legendă vie – un celebru bucătar al Clujului, din vremea când meseria respectivă nu era de fiţe – apare, cu aer damnat şi cu faţa „marcată” de lovituri, pe holul Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca. Alături de el se află soţia acestuia şi renumitul frizer al spitalelor Clujului, Valer Ghiran, care-mi prezintă – în stilu-i spectaculos – cazul. Tună şi fulgeră la adresa la adresa agresorului, Adrian Fechete, secretarul Primăriei comunei Bonţida, şi se tot întreabă de ce nu s-a măsurat cu el, ci l-a preferat pe Vădan, un biet pensionar care abia se mai ţine pe picioare… Apoi se retrage politicos, doi paşi, lăsându-mă să povestesc în voie cu victima. Mărturiseşte Vădan, vizibil încurcat de noul său statut, ingrat, el fiind – prin prisma meseriei sale şi a trecutului său răsunător – un creator de „atmosferă”, prin mâncărurile cu care a delectat generaţii întregi de clujeni, de la consumatori de rând până la protipendada P.C.R.: „Am vrut să ajung la familia Zegreanu din Buneşti, să am o discuţie cu nepotul şi am oprit cu maşina la birtul din sat ca să mă interesez unde locuieşte acesta. Şi la un moment dat a apărut Adrian Fechete, secretarul comunei Bonţida şi m-a întrebat, răstit, ce caut acolo. Apoi m-a pus la pământ şi a început să-mi dea în cap şi stomac, cu pumnii şi picioarele, ţinându-mă în noroi vreo douăzeci de minute până a apărut poliţia. Aşa o agitaţie a fost acolo, încât au venit la faţa locului, pe lângă poliţişti şi descarcerarea şi pompierii. După ce m-au dus la secţie poliţiştii m-au îndrumat să mă adresez către I.M.L.Cluj, ceea ce am şi făcut. Vreau să menţionaz că n-am băut nimic şi, de altfel, poliţistul avea la el un etilotest însă nu mi-a verificat cu el alcoolemia. Acum vom face plângere penală împotriva secretarului, fiindcă un asemenea lucru nu este permis, mai ales să agresezi un pensionar”.  Intervine în discuţie şi soţia lui, la fel de indignată: „N-aveţi idee în ce hal a venit acasă, la Cluj: distrus şi murdar, ca un porc, având hainele complet îmbibate cu noroi, aşa cum l-a ţinut şi târât individul ăla, minute în şir, prin noroiul şi bălţile din faţa crâşmei. Apoi, toată noaptea bărbatu-meu n-a dormit, de durere – că a primit o mulţime lovituri la coaste şi în stomac, să nu rămână urme. Şi vă mai spun ceva, cu mâna pe inimă: orice ar zice careva, el nu consumă alcool şi nu a fost niciodată un om de scandal”. Bărbatul este poftit curând în cabinetul de consultaţii al I.M.L. şi se întoarce apoi, după câteva minute, cu un certificat în care medicii i-au recomandat între trei şi patru zile de îngrijiri medicale.

Adrian Fechete

Adrian Fechete regretă acum că s-a lăsat luat de val după ce i s-a cerut ajutorul din partea familiei Bercheşan.

 

Secretarul: „Am crezut că fac un bine”!

Facem rapid demersurile să luăm legătura cu Adrian Fechete, „secretarul-Primăriei-Bonţida–cel–care–a–făcut-pe-bodyguardul”. Reușesc până la urmă, prin multă perseverenţă, să iau legătura cu acesta, printr-o reţea de socializare, fiindcă omul era plecat în străinătate, la schi. Comunicăm – nu însă înainte de a lua lungi „lecţii” de deontologie profesională de la primarul Emil Cărhaţ şi de la o doamnă insidioasă, „no name”, de la Primărie. Iată ce ne mărturiseşte secretarul: „Duminică mă aflam în localitatea Răscruci şi am fost rugat de sora persoanei „agresate” să îl opresc să ajungă la o familie din localitatea Buneşti. Acesta pornise din localitatea Nadăş, spre Buneşti, cu un taxi – să-l caute pe soţul nepoatei lui, pe care-l ameninţă cu moartea de mai mult timp. Eram împreună cu rudele sale, Bercheşan Vasile şi Bercheşan Silvia, şi după ce am ajuns acolo nu am făcut altceva decât să-l imobilizez, să le cer celorlaţi să sune la 112 şi apoi să aştept să apară poliţia la faţa locului. Cam asta s-a întâmplat. Am crezut că fac un bine dar n-a fost chiar aşa. Vorba aceea, facerea de bine”… O apelez şi pe Silvia Bercheşan, rudenia lui Vădan care a solicitat intervenţia secretarului Fechete. „Vădan a vrut să-l omoare pe soţul nepoatei lui, c-o fost beat, fiindcă atunci când bea are „pitici” pe creier. Motivul purtării sale este acela că soţul nepoatei lui nu merge să-l ajute la munca de la ţară şi s-a gândit să-l pedepsească pentru asta. M-a sunat soră-sa şi-a zis să-l aducem acasă, că a pornit cu taxiul spre casa nepoatei şi iese scandal mare. Între timp, l-am sunat pe taximetristul care-l transporta şi i-am zis să nu-l ducă la casa nepoatei. Iar secretarul a venit cu maşina, de la Răscruci, de la fermă – acolo unde noi facem administraţie – să-l aducem acasă, știind că Vădan are ieşiri nebuneşti. Până la urmă au ajuns la Buneşti bărbatu-meu şi cu secretarul, după care l-au imobilizat şi l-au ţinut până a venit poliţia. Când l-au pus jos, probabil că Vădan s-a julit pe faţă, dar nu a fost lovit de către cei doi. Acum, o să-şi retragă plângerea, că de o zi sunt numai împreună cu el şi l-am convins să facă gestul.  Doar nu-i vorba de un străin, ci de nepoată-sa”. În timp ce sistematizez declaraţiile Silviei Bercheşan o „voce” –  „am primit de la dl. secretar telefonul dumneavoastră” – mă încolţeşte prin telefon, cu impertinenţă inchizitorialo-corporatistă, şi-mi cere explicaţii referitoare la articolul pe care-l pregătesc. Încearcă să mă facă să mă simt inutil şi vinovat – exact aşa cum o dirigintă îşi mustră elevul prins că fumează în toaleta liceului. I-o tai, scurt, invitând-o să citească săptămânalul Gazeta de Cluj şi se va edifica, atunci…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„La data de 04.02.2018, în jurul orei 14:50, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, în faţa unui local public, din Buneşti, o persoană provoacă scandal. La faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat, de 65 de ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost condus la sediul unităţii de poliţie, unde a depus o plângere penală împotriva unui bărbat, din Bonţida, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, pe motiv că a fost agresat de acesta. În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru cercetarea împrejurărilor în care a avut loc agresiunea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here