Cu toate că uneori ești tentat să spui că ție nu ți se poate întâmpla, auzi tot mai des de la prieteni sau rude că au avut de suferit de pe urma hoților.  Casa în care locuiești împreună cu familia reprezintă  intimitatea ta, locul în care nu ai vrea să știi că a intrat o persoană străină, că a întors totul cu susul în jos și că a reușit să plece cu bunuri valoroase pentru care ai muncit din greu. Tocmai din acest motiv  trebuie să iei măsuri cât de repede. Îți dezvăluim câteva secrete care vor  ține hoții la distană de casa ta, sau măcar  îi vor pune pe fugă!

Camerele de supraveghere și sistemele de alarmă descurajează hoții de locuințe. Lipsa acestor dispozitive este o invitație deschisă pentru răufăcători.

Cei mai mulți dintre hoți filează locuințele înainte de a da o spargere. Urmăresc în primul rând să vadă dacă există camere de supraveghere sau un sistem de alarmă. Dacă există, aceste dispozitive îi descurajează, pentru că sunt mari șansele ca ei să fie surprinși și mulți nu riscă. Așadar, instalează o cameră de supraveghere pentru exterior într-un loc vizibil și monteaz-o astfel încât să îți arate imagini clare cu intrarea locuinței. Tot într-un loc cu o bună vizibilitate poziționează și sirena de exterior.

E bine de știut  că mulți dintre spărgători încearcă să taie cablurile de la camerele de supraveghere  înainte de a pătrunde în locuințe. Tocmai din acest motiv, ar trebui să optați pentru achiziționarea unor sisteme wireless. Puteți să vă orientați și spre camerele ip wireless. Acestea reprezintă un mijloc modern de supraveghere a locuinței. Le puteți achiziționa de la Atu Tech, unde găsiți o gamă largă la prețuri diverse. Se pot monta atât în interior cât și în exterior, iar cu o conexiune la internet puteți să vă vedeți casa, oriunde ați fi. Chiar și din concediu, de la mii de kilometri distanță.  Pentru orice fel de camere o să optați, cablu sau wireless, este recomandat ca acestea să fie compatibile cu un sistem de alarmă. Astfel încât orice încercare de vandalizare sau distrugere a lor să declanșeze sirena sau să notifice proprietarul.

Este bine ca atunci când plecați de acasă, chiar și pentru scurt timp să închideți ferestrele . De asemenea, dacă locuiți la bloc ar trebui să purtați o discuție cu vecinii, astfel încât nimeni să nu permită, prin intermediul interfonului accesul persoanelor străine în imobil. Încercați, de asemenea, să nu fiți predictibil în deplasările cu mașina.  Dacă programul dumneavoastră de lucru  este de la 8 la 17 ar fi bine să mergeți o zi cu mașina, alte 2 cu autobuzul , spre exemplu. Veți ajunge astfel la ore diferite, iar faptul că mașina rămâne câteva zile în parcare nu va putea fi un indiciu de corelat cu programul dumneavoastră.

Statisticile spun că spărgătorii de locuințe urmăresc orice indicii care le pot oferi șanse mari de reușită în acțiunea lor ilegală.  Caută de obicei bani și bijuterii, dar se mulțumesc și cu aparatură. Datele oficiale arată că în mediul urban, hoții aleg să jefuiască locuințe în timpul săptămânii, la ore când cei mai mulți oameni sunt la serviciu. La sate, lucrurile stau invers. Cele mai multe spargeri  de locuințe sunt înregistrate noaptea.

Rețelele de socializare,  prieteni de nădejde ai hoților

Atunci când postați fotografii pe rețelele de socializare alegeți-le cu grijă. Ar fi bine să nu folosiți imagini în care apar lucruri valoroase care se găsesc în locuința voastră. De asemenea, nu este indicat să spuneți că urmează să plecați  din țara sau din oraș , nici  să precizați data la care vă întorceți. Iar  atunci când sunteți în concediu încercați să rezistați tentației de a posta pe rețelele de socalizare fotografii din acel loc. Puteți face acest lucru și la o zi după ce v-ați întors din vacanță. Altfel , nu faceți decât să le ușurați munca hoților .

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.