Potrivit lui Augustin Lazăr, Procurorul General al României, nou înființata secție de anchetare a magistraților va prelua de la parchete aproximativ 1.400 de dosare în care sunt vizați magistrații.
„Circa 1.400 de dosare. Este un volum important de dosare şi astăzi va începe activitatea. Vom avea un comunicat de presă”, a spus Lazăr, la sediul Parchetului General.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi începe marţi activitatea.

„Astfel cum prevăd dispoziţiile art. 88 (1), coroborate cu dispoziţiile art. III din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, azi, 23 octombrie 2018, a devenit operaţională Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, Secţia păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit PÎCCJ, dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până în prezent, care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori, se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Florea a fost propusă pentru funcţia de procuror-şef adjunct al acestei secţii, propunerea fiind făcută de procurorul-şef al secţiei, Florena Esther Sterschi, care a trimis o solicitare în acest sens către CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.