Șeful secției Chirurgie II din cadrul Spitalului Militar din București, dr. Florin Săvulescu, a fost pus sub control judiciar, după ce ar fi primit de la mai multe persoane bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate.

Procurorii DNA au făcut percheziții, vineri seară, la Spitalul Militar din București, în urma unor acuzații la adresa șefului secției Chirurgie II, doctor Florin Săvulescu.

Doctorul Florin Săvulescu este acuzat că cerea câte 3.000 de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului.

Surse din Spitalul Militar spun că medicul Florin Săvulescu, care este cadru militar activ, a fost avertizat în repetate rânduri să se oprească, dar nu a făcut-o. În vârstă de 60 de ani, el lucrează de peste 30 de ani la Spitalul Militar din București, iar din septembrie 2009 conduce secția Chirurgie II după ce a câștigat postul prin concurs, potrivit CV-ului oficial. El a absolvit, în 1986, Facultatea de Medicină Generală ca șef de promoție, cu media 9,97, și a debutat ca medic la Spitalul Clinic Militar Central București în septembrie 1986, scrie libertatea.ro.

Medicul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin, la data faptelor şef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” – București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

”În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapt”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citește și: Tehnica dictatorială prin care Primăria ClujNapoca le-a luat terenurile clujenilor fără să ofere despăgubiri în schimb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.