Coalitia Romanilor din SUA, condusa de preotul Chris Terhes, a adresat o solicitare exploziva Consiliului Superior al Magistraturii. Printr-o adresa de miercuri 13 iunie 2018, Coalitia cere CSM sa ii solicite presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea explicatii in legatura cu vizitele pe care le-ar fi facut in vilele SRI. Asta intrucat, arata Coalitia Romanilor din SUA, Cristina Tarcea ar fi frecventat in mai multe randuri vilele de protocol ale Serviciului Roman de Informatii, scrie luju.ro.

In aceeasi solicitare se precizeaza ca vizitele sefei ICCJ sunt de notorietate in randul magistratilor, prezenta Cristinei Tarcea in aceste locatii fiind confirmata de mai multe surse. De asemenea, Coalitia Romanilor din SUA aminteste ca protocolul dintre SRI si ICCJ nu a fost desecretizat nici pana in prezent, fapt care nu face decat sa alimenteze speculatiile privind legaturile nefiresti dintre reprezentanti ai puterii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii.

Prezentam integral solicitarea trimisa CSM de Coalita Romanilor din SUA:

13 iunie 2018

Catre

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

(via email: secretar_general@csm1909.ro)

Doamnei judecator Simona Marcu

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii

Stimata doamna presedinte,

Subscrisa Romanian Community Coalition, cu sediul la 290 Duranzo Aisle, Irvine, California, 92606, SUA,

Va solicitam prin prezenta ca, la proxima sedinta a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, sa ii solicitati doamnei judecator Cristina Tarcea, in prezent presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa clarifice public imprejurarile si scopul pentru care a frecventat in repetate randuri vilele de protocol ale Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Mentionam ca prezenta doamnei presedinte Tarcea la respectivele vile ale SRI este de notorietate in randul magistratilor din Romania, iar prezenta dansei la acele vile ne-a fost confirmata de multiple surse convergente.

Data fiind pozitia pe care doamna judecator Tarcea o ocupa in stat si in cadrul puterii judecatoresti, este imperativ ca aceasta sa clarifice imprejurarile si scopul pentru care frecventa vilele de protocol ale SRI.

Conform art. 5 alin. (1) din Legea 303/2004 a statutului judecatorilor si procurorilor ‘functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private’. Mai mult, art. 7 din aceeasi lege prevede ca ‘judecatorii, procurorii (…) nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii’.

De asemenea, art. 90 alin. (1) tot din Legea 303/2004 prevede ca ‘judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate’.

In mod evident, prezenta doamnei judecator Tarcea la vilele SRI este de natura sa creeze o puternica aparenta a existentei unor legaturi ce contravin legii intre reprezentanta puterii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii, motiv pentru care domnia sa are datoria de a lamuri public toate aspectele privind prezenta dansei la vilele de protocol ale SRI.

Asemenea precizari din partea domniei sale sunt necesare nu doar pentru a clarifica aceste informatii, extrem de grave, care circula in randul magistratilor, dar si pentru evita o noua lovitura data increderii in justitie, puternic discreditata de incheierea de protocoale secrete cu serviciile de informatii.

Mentionam, in acest sens, ca nici pana azi protocolul dintre ICCJ si SRI nu a fost declasificat, ceea ce nu face decat sa alimenteze speculatiile despre legaturile nefiresti dintre reprezentantii puterii judecatoresti si SRI.

Cu stima,

Cristian Terhes
Presedinte

Citește și: Șefa ICCJ ripostează, după acuzațiile din presă: se distanțează de PSD și SRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here