Camelia-Alexandrina Santa a demisionat din funcția de Șef Serviciu Achiziții Publice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, după ce Tribunalul Cluj a confirmat încă o dată abuzurile managerului Claudia Gherman.

Claudia Gherman a încercat sub diferite forme înlăturarea Cameliei-Alexandrina Santa din funcția de Șef Serviciu Achiziții Publice, cel mai probabil, pentru a-i face loc unui apropiat. Conflictul a culminat cu un un dosar deschis pe rolul Tribunalului Cluj, care a arătat încă o dată presiunile la care sunt supuși angajații SCJU Cluj-Napoca.

La sfârșitul anului trecut, Camelia-Alexandrina Santa a fost sancționată disciplinar cu  retrogradarea din funcţie şi acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus  pe o durată ce nu poate depăşi 60 zile.  

În consecință, Camelia-Alexandrina Santa a formulat o cerere de chemare în judecată împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în urma căreia Tribunalul Cluj a emis o hotărâre prin care a arătat că fosta șefă a Serviciului de Achiziții Publice din cadrul SCJU a fost sancționată pe nedrept. 

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta. Anulează Decizia nr. 2439/02.12.2021 emisă de pârât. Dispune reîncadrarea/reintegrarea reclamantei pe funcția avută anterior retrogradării, respectiv Șef Serviciu Achiziții Publice, Obligă pârâtul la plata unei despăgubiri egală cu diferența de salariu neîncasată ca urmare a măsurii luate de retrogradare pe o durată ce nu poate depăși 60 de zile a subsemnatei, Obligă pârâtul să vireze contribuţiile către bugetul consolidat de stat a tuturor contribuțiilor pentru asigurările sociale prevăzute de lege, aferente întreg salariului de bază, Obligă pârâtul să efectueze mențiunile în registrul de evidență al salariaților (REVISAL) în ceea ce privește hotărârea pronunțată în prezentul dosar, Respinge petitul de obligare a pârâtului la plata daunelor morale în sumă de 80.000 lei — cu titlu de prejudiciu moral. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”, se arată în soluția pe scurt emisă de instanță. 

Citește și: Exodul medicilor de la SCJU Cluj-Napoca sub bagheta dirijoarei Gherman

2 COMENTARII

  1. Pe ce adresă să vă trimit câteva poze diferite cu doamna doctor, că e stupid să aveţi 5 articole simultan pe site cu aceeaşi poză ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here