După ce stația de osmoză inversă de la Pata Rât a fost pusă în funcțiune, oficialii CJ Cluj se hazardează să spună că fosta groapă de gunoi a Clujului nu mai poluează.

„După 70 de ani de funcţionare a rampei de la Pata Rât şi de poluare constantă a mediului în toate aceste decenii, s-a pus capăt poluării şi s-a trecut la epurarea levigatului! În prezent, procedeul de osmoză inversă e în desfăşurare, levigatul e captat în cele două bazine. Prin procedura decantării, levigatul este epurat prin staţie, iar „mâlul” rezultat, concentratul, va fi preluat de o societate de profil. Consiliul Judeţean Cluj a pus, astfel, în funcţiune, singura staţie de osmoză inversă din întreaga ţară aferentă unor rampe neconforme de gunoi, toate celelalte rampe funcţionând în condiţii de poluare a mediului”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, procedura finală are ca scop purificarea, respectiv filtrarea levigatului, iar lichidul ce va rezulta, netoxic şi total inofensiv pentru mediu, va fi evacuat în pârâul Zapodie.

„Este un pas important în finalizarea închiderii şi ecologizării rampei de la Pata Rât, proces aflat în derulare. Important e faptul că scurgerile de levigat au fost complet oprite, iar procedura de epurare a demarat şi se derulează în condiţii optime”, a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here