Gabriel Stanciu, șeful companiei Alstom România, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din piața lucrărilor de infrastructură din România, spune că a trimis o scrisoare Primăriei Cluj NApoca în care explică faptul că valoarea contractului pentru metroul clujenilor este prea mică.

,,La Cluj, cunosc subiectul, pe noi ne interesează lucrarea de acolo, dar este foarte greu să faci o lucrare de 2 miliarde de euro cu un buget de doar 1,3 miliarde Euro. Ca atare, noi am trimis o scrisoare în care am scris că finanțarea este insuficientă, înțeleg că mesajul a fost primit și că se încearcă o reevaluare a costurilor. Cu ocazia asta, probabil că o idee bună, ca inițiativă legislativă ar fi ca data de bază sau de referință la aplicarea formulei pentru actualizarea prețurilor ar trebuie să fie nu cu 30 de zile înainte de data depunerii ofertelor, ci data la care a fost realizat bugetul. Din cauza hiper-inflației apare un decalaj și atunci ofertanții nu pot intra în buget. La contractele de livrări dacă mergi cu peste 10 % ești descalificat automat, iar la lucrări cu 15 %. Cred că finanțatorii, pentru că sunt mai mulți, vor lua în calcul ce s-a întâmplat în ultimii doi ani pe piață ” a explicat Stanciu.

Declarația lui Stanciu publicată în presa economică vine în completarea motivelor invocate de primarul Emil Boc care a anunțat suspendarea licitației pentru metrou. Edilul a susținut că a primit din partea mai multor reprezentanți a companiilor interesate mesaje similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here