Deputații PSD vor să elimine din Legea Construcțiilor amendamentul care prevede că intervenția asupra monumentelor istorice fără a avea o autorizație construtuie o infracțiune și se pregătește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

”Când instituțiile statului nu funcționează, parlamentarii găsesc soluția: îndulcirea legii, eliminarea infracțiunii și sancționarea acesteia doar ca orice contravenție. Modificarea Legii 50/1991, a autorizării lucrărilor de construire, este în primul rând un atac la integritatea patrimoniului construit din România, patrimoniu care este cu greu apărat de cei care trebuie să o facă și în condițiile actualeSe încurajează astfel lucrările neautorizate, nemaiexistând teama de dosar penal. O simplă amendă va rezolva problema ireversibilă a unei lucrări neautorizate care afectează o clădire monument istoric. Motivația inițiatorilor este halucinantă: pentru a decongestiona instanțele de judecată, pentru că Inspecția de Stat în Construcții trebuie să facă prea multe dosare penale și pentru că Ministerul Culturii nu emite avizele destul de repede, adică trei instituții importante ale statului nu performează și atunci infracțiunea devine doar contravenție. Iată cum se câștigă simpatia celor certați cu legea construirii. Nu știu să mai fi existat o măsură mai distructivă împotriva integrității patrimoniului construit decât aceasta!”, a declarat Şerban Ţigănaş, citat de Hotnews.ro.

1 COMENTARIU

  1. PSD doar mimeaz[ a fi de partea poporului, pe care de fapt îl trădează pentru foloasele și onorurile de care au parte, împreună cu „opoziția” – mână în mână, această clică criminală, duce România la sapă de lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here