Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), a tras, joi, un semnal de alarmă în ceea ce privește zona euro,.

Președintele BCE a declarat, joi, în conferința de presă de după prima ședință de politică monetară a băncii, că aprecierea de creștere a zonei euro „s-a mutat spre scădere”, notează Bloomberg. Aceasta este o schimbare semnificativă în discurs, comparativ cu situația de-acum șase săptămâni, când descria riscurile drept „în general echilibrate”.

Cu toate acestea, oficialul BCE a precizat, că instituția nu se gândește la o nouă rundă de credite pe termen lung pentru bănci.

„Astăzi, nu am discutat despre implicațiile (politicii, de schimbare a balanței riscului). Întâlnirea de astăzi a fost în mod esențial dedicată unei evaluări – unde suntem noi și de ce suntem aici, cât va dura încetinirea, există riscul ca încetinirea să se înrăutățească sau va rămâne pe o tendință de ușoară scădere? Acestea au fost întrebările adresate”, a mai spus Draghi, citat de site-ul agenției de presă Reuters.

În plus, președintele BCE a anunțat că prognoza de inflație este în scădere pentru perioada următoare.

De asemenea, Draghi a afirmat că „persistă incertitudinile în special în ceea ce privește factorii geopolitici, iar amenințarea protecționismului pune presiune pe sentimentul economic”.

În schimb, Consiliul Guvernatorilor BCE a stabilit, în unanimitate, că o recesiune a zonei euro este punțin probabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here