Patronii CITR se implică în afacerile cu parcări din Cluj Napoca prin intermediul unei aplicații de parksharing denumită yeParking. Dezvoltarea aplicației este finanțată de Roca X, un fond de investiții susținut de proprietarii CITR, și de Banca Transilvania. Aplicația oferă posibilitatea cedării temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au clujenii ceilalți șoferi.

Capitalul obţinut de companie în urma finanţării va fi folosit într-o primă etapă pentru creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business, potrivit ZF.

“YeParking e o soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari, unde să găseşti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil.  De aceea suntem încrezători în potenţialul aplicaţiei să câştige popularitate în timp record şi credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele şoferilor din România şi nu numai.

Am decis să completăm investiţia directă oferindu-ne susţinerea şi în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj”, a explicat Alexandru Bogdan, investment manager la Roca X.

Aplicația a fost creată de Digital Republic, un grup de informaticieni care s-au săturat să întârzie la lucru pentru că nu găsesc loc de parcare și care vor să creeze o comunitate care interacționează cu ajutorul acesteia. În prezent, Banca Transilvania este sponsor al proiectului, însă dar nu are control, drept de decizie sau de folosire a datelor utilizatorilor în ceea ce privește YeParking.

Citeste si Șefii CITR se pregătesc să pornească ”mașina de făcut bani” din curtea Aeroportului Internațional Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here