Senatul SUA l-a ales pe Alejandro Mayorkas pentru postul de șef al organizației Homeland Security. Acesta este prima persoana latino și primul imigrant din istorie care ocupă acest post important. Deși el s-a născut în Cuba, el are origini românești prim mama lui care a fost o româncă evraică.

Este de așteptat ca Mayorkas, un imigrant cubanez cu rădăcini în România, să înceapă eliminarea mai multor politici din domeniul imigrației ale fostei administrații Trump. Administrația Biden plănuiește o reformă a sistemului de imigrație pentru a permite milioanelor de imigranți ilegali din țară să poate să obțină mai ușor cetățenia americană, o politică care a fost îndelung criticată de republicani.

Biden și noua conducere a DHS urmează, de asemenea, să anunțe formarea unui grup special de lucru pentru reuni familiile despărțite la graniță prin politicile susținute de fosta administrație.

Confirmarea lui Mayorkas a fost cea mai controversată, republicanii din Senat refuzând să accepte o confirmare rapidă și punând sub semnul întrebării competența acestuia. La votul final, șase senatori republicani au decis, totuși, să se alăture democraților pentru a îl confirma pe Mayorkas la șefia DHS.

Mayorkas, în vârstă de 61 de ani, s-a născut în Havana, capitala Cubei, însă familia sa a fugit din această țară când era copil. Tatăl său este născut în Cuba și are rădăcini evreiești sefardice, iar mama sa a fost o româncă evreică, fugită din țara noastră în perioada Holocaustului, conform The Jerusalem Post. El a spus că originile familiei sale i-au modelat fundamental identitatea.

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”, a spus Mayorkas la momentul nominalizării de către președintele Biden.

Sursa – StiripeSurse

Citește și: Oficiali SUA vin în vizită mâine la Câmpia Turzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here