Meng Hongwei, directorul Interpol, a demisioant din funcția de preşedinte al organizaţiei poliţieneşti internaţionale. Anunțul a fost făcut de Interpol prin intermediul unui counicat de presă citat de Reuters.

„Astăzi, duminică, 7 octombrie, la Secretariatul General al Interpol din Lyon, Franţa, s-a primit demisia domnului Meng Hongwei din funcţia de preşedinte al Interpol, cu efect imediat”, se arată în mesajul transmis de Interpol.

Organizaţia adaugă că, până la numirea unui nou preşedinte, la reuniunea Interpol din 18-21 noiembrie din Dubai, funcţia de preşedinte interimar va fi preluată de sud-coreeanul Kim Jong Yang.

Beijingul a anunţat luni că preşedintele chinez al Interpol, dat dispărut la puţin timp după sosirea sa în ţară în urmă cu mai bine de zece zile, este suspectat că ar fi „încălcat legea”.

Meng Hongwei „este în prezent vizat de o anchetă deoarece este suspectat că ar fi încălcat legea”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Centrale de Inspecţie Disciplinară a Partidului Comunist Chinez (PCC), autoritatea însărcinată cu lupta împotriva corupţiei funcţionarilor.

Soția șefului Interpol este cea care l-a dat dispărut după ce nu a mai reușit să dea de el din data de 25 septembrie. Ea a spus că nu știe ce s-a întâmplat cu el, nici ce anume făcea.

O publicație din Hong Kong a scris recent că acesta s-ar afla în custodia poliției chineze, care a dispus arestarea sa pentru a fi chestionat de „autorităţile disciplinare’.

Poliția din Franța a lansat o anchetă după ce șeful Interpol, Meng Hongwei, un fost ministru în cadrul guvernului Chinei, a fost dat dispărut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here